Omelett till frukost

Ägg är ett riktigt superslivsmedel – tänk bara att ägget kan ge den lilla kycklingen allt den behöver för att utvecklas.  Ägg innehåller alla de aminosyror som är livsnödvändiga för människan och dessutom de flesta vitaminer och mineraler vi behöver, bland annat betydelsefulla mängder av järn, kalium, kalcium, selen, koppasr magnesium och zink samt de flesta vattenlösliga B-vitaminerna..  En del äter bara äggvitan för att minska sitt fettintag. Då går man tyvärr miste om de fina fettlösliga vitaminerna A, D, E och K som finns framförallt i äggets gula.

Eftersom min kära fästman fick rycka ut på jour i morse så hoppade jag upp ur sängen som en entusiastisk fästmö i akt och mening att laga till en riktigt bra frukost som han skulle kunna stå sig på länge. Tittar runt i köket: inget bröd, ingen frukt, ingen söndagsjuice, men väl en massa ägg, lök, skinka, spenat, tomater och parmesanost!

Resultatet blev såklart en omelett och det är ju inte fy skam. Såhär kan man vispa ihop en omelett:

Knäck ägg i en skål, tillsätt 1/2 krm salt+1 msk vätska/ägg (mjölk, vatten, grädde efter smak). Krydda med t ex svartpeppar.

Fräs lök och skinka i en stekpanna. Tillsätt äggstanningen och stek på låg värme så att ägget hinner stelna utan att brännas vid. Tillsätt tomater och riv över ost. Vik ihop omeletten och servera tillsammans med bladspenat.

Vad blev det för frukost hemma hos er idag?

4 svar till ”Omelett till frukost”

  1. Att ägg är såå nyttiga visste jag inte! 🙂 Tack för info!

    Men vad har ni i glasen… inte är det väl Coca-Cola?

    1. haha nej det är det svarta guldet, morgonkaffet 😀

  2. 07.30 Stekt ägg och bacon. En liten tallrik naturell yoghurt 3 % tillsammans med en skvätt grädde, lin- och solrosfrön, lite nyponpulver samt djupfrysta hallon. En kopp te med en klutt ekologiskt kokosfett. Superbra frukost som får blodsockret att hålla sig normalt, och hungern gör sig inte påmind förrän vid 13-tiden! Hejja!

  3. Det gamla vanliga. Te, smörgås och faktiskt, två kokta ägg. Står mig ganska länge på de. Ha en skön söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: