Middagen är planerad

Jag måste få dela med mig av något roligt! Jag jobbar ju med att planera middagar med recept och inköpslista för en tjänst som heter Matbladet. Tidigare har man kunnat få tag på det endast genom att abonnera på tjänsten, men nu finns det en gratisversion som alla kan se på Matbladet.nu

Jag tycker det är fantastiskt roligt att få jobba med att planera matsedlar, fotografera, laga god mat, men roligast tycker jag det är att få en chans att bidra till att göra ätandet enklare för er där ute. Jag tror många känner igen sig i att snabbmaten åker fram just när man inte hunnit eller orkat planera vad man ska äta till middag – been there, done that.

Jag har ju inte fria händer med vad det ska vara för mat – det ska bland annat vara mat som tilltalar en bred målgrupp och inte har för många ingredienser eller är för krångligt. Därför är det en hel del klassiker som jag justerat och näringsberäknat så att de ska vara lagom hälsosamma. Men jag tycker det är en skön tanke att man inte behöver gå till det extrema för att vara hälsosam – varierat är bra för de flesta. Att äta hälsosamt handlar ju inte bara om vad du äter till middag heller, utan hela dagens måltider räknas ju in. Genom att ha middagen planerad kan man ju dock lägga lite mer fokus på vad man ska äta de andra måltiderna. Och när man sedan väljer att beställa snabbmat så är det inte för att hungern skriker i kroppen medan kylen ekar tom, utan för att man verkligen är sugen.

Så, jag är jätteglad att kunna dela med mig av det här till er! Behöver ni middagsinspiration så är det bara att kika in där.