Middagen är planerad

Jag måste få dela med mig av något roligt! Jag jobbar ju med att planera middagar med recept och inköpslista för en tjänst som heter Matbladet. Tidigare har man kunnat få tag på det endast genom att abonnera på tjänsten, men nu finns det en gratisversion som alla kan se på Matbladet.nu

Jag tycker det är fantastiskt roligt att få jobba med att planera matsedlar, fotografera, laga god mat, men roligast tycker jag det är att få en chans att bidra till att göra ätandet enklare för er där ute. Jag tror många känner igen sig i att snabbmaten åker fram just när man inte hunnit eller orkat planera vad man ska äta till middag – been there, done that.

Jag har ju inte fria händer med vad det ska vara för mat – det ska bland annat vara mat som tilltalar en bred målgrupp och inte har för många ingredienser eller är för krångligt. Därför är det en hel del klassiker som jag justerat och näringsberäknat så att de ska vara lagom hälsosamma. Men jag tycker det är en skön tanke att man inte behöver gå till det extrema för att vara hälsosam – varierat är bra för de flesta. Att äta hälsosamt handlar ju inte bara om vad du äter till middag heller, utan hela dagens måltider räknas ju in. Genom att ha middagen planerad kan man ju dock lägga lite mer fokus på vad man ska äta de andra måltiderna. Och när man sedan väljer att beställa snabbmat så är det inte för att hungern skriker i kroppen medan kylen ekar tom, utan för att man verkligen är sugen.

Så, jag är jätteglad att kunna dela med mig av det här till er! Behöver ni middagsinspiration så är det bara att kika in där.

6 svar till ”Middagen är planerad”

 1. Hoppas du kommer tillbaka snart! Din blogg är toppen och har hjälpt mig bort från mitt mackätande och det är stort eftersom jag levde på mackor och såg ut som en också. Din blogg är bästa inspirationen och du har bevisat för mig att det går att göra BRA och GOD mat. Något som Viktväktarna inte lyckades med. Deras mat är nyttig kanske, men väldigt smaklös.
  Hoppas du är tbax snart som sagt. Om än i väldigt liten skala. 🙂

  1. Tack för de otroligt fina orden Laura, det är så roligt att höra och det är så sant, bra mat är gott om det görs rätt! Nu rullar det på med fler inlägg på bloggen, hoppas det ska smaka 🙂 Kramar!

 2. Har du slutat blogga? 😦 hittade just hit

  1. Hej!
   På grund av jobb och studier så har jag tyvärr inte haft tid att blogga fast det är så roligt! Jag hoppas dock kunna återuppta bloggandet så snart som möjligt!

 3. Vad kul! Tack för tipset. Bra förslag i matbladet – enkelt men gott!

  Min partner fick för ett par månader sen beskedet att han har celiaki och vi har lite svårt att hitta inspiration till middagen eftersom de flesta av våra kokböcker inkluderar mjöl/soja etc. Du har inga idéer/förslag på en glutenfri vecka?

  Tack för en trevlig blogg!

  1. Hej! Vad kul att du gillar matbladet 🙂

   Jag har inte några speciella förslag på lager, men däremot tror jag att det absolut lättaste att lyckas med är naturligt glutenfri mat, alltså potatis, ris, rotfrukter, grönsaker etc istället för pasta. Rotfrukter och potatis finns ju i många olika varianter och går att variera, dessutom är det bra mat med bra näringsvärde. Har ni fått information från dietist? Celiakiföreningen och andra intresseorganisationer kan ge både stöd, hjälp och tips och de som har den allra bästa erfarenheten av att hantera detta är ju de som själva har levt med celiaki och lyckats hitta goda matvanor.

   Jag hörde också på nyhetsmorgon för ett tag sedan att det kommit ut en ny bra bok med recept på glutenfritt bröd. Bakar ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: