Frukostinspiration

Frukost kommer nog alltid att vara något av en favoritmåltid för mig. Jag har inga problem med att äta på morgonen vilket många har. Min aptit är vaken nästan innan jag själv vaknar och frukosten är något jag alltid ser fram emot.

Just nu är jag inne i en grötperiod och nästan varje morgon gör jag en gröt laddad med linfrön eller psylliumfrön, massor av havrekli, lite katrinplommon och sedan varierar jag gröten med olika typer av mjöl. Oftast blir det havregryn. Gröten toppar jag med skivad frukt och laktosfri mjölk. Gröt av den här typen är kanonbra för att hålla magen i form eftersom den blir fiberrik och både linfrön och psylliumfrön bildar ett slags gelé som liksom ”smörjer magen”. Min lilla fiber-cup har sitt ursprung i att jag och min sambo väntar barn i juli, och eftersom gravid-hormonerna påverkar tarmarnas funktion så tycker jag att gröten på morgonen hjälper till att hålla min runda lilla mage i form!

Här kommer en liten bildbomb med inspiration för din frukost. Vilken frukost-period är du inne i?

bovetegröt med banan och körsbär

Bovetegröt med skivad banan och frusna körsbär

frusna bär

Med frysen full av bär varierar du lätt frukosten. Här lyxade jag till det med hjortron, jordgubbar och blåbär!

omelett med sallad

Sallad kvar från gårdagens middag? Servera den med stekt ägg innan den vissnar. Här kombinerat med en smoothie.

smoothie med avokado och blåbär

Avokdo är gudomligt att använda i smoothie. Packad med fibrer, bra fett och en massa nyttigheter ger den dig en len och fin smak.

IMG_6891

En matig rågmacka går snabbt att få ihop. Glöm inte grönsakerna, det blir både godare, matigare och hälsosammare. Här rågsurdegsbröd med skinka, mager ost och gurka.
IMG_1838

Jag som är hungrig på morgonen vill gärna ha både fil/yoghurt och macka. Här fil toppad med gojibär och ekologiskt äpple, och så hembakat surdegsbröd med olika pålägg.

frukosttime

Äggmacka är en favorit som alltid står sig hemma hos oss.

fattigariddare
Fattiga riddare är helgfrukost på hög nivå. Genom att välja ett fiberrikt bröd och servera med frukt blir det en hälsosammare variant av klassikern. Recept hittar du här

Kvargblåbärsfrukost

Kvarg är en proteinrik och mångsidig mejeriprodukt som man håller sig mätt länge på. Här serverat med blåbär, valnötter och lite honung, frukt och grov knäckemacka.

frukost på clarion

… och vem kan motstå en hotellfrukost?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: