Banan och keso med kanel

image

Här kommer ett tips på ett hälsosamt och matigt mellanmål som går snabbt att göra: skeda upp en halv burk keso (finns i laktosfri variant, som de flesta mjölkprodukter nu för tiden), öppna en banan och skär enkelt ned den över keson med hjälp av skeden. Strö över rikligt med kanel – och njut. Det här mellanmålet ger ca 210 kcal vilket är ett lagom mellanmål för en normalenergiförbrukare. Komplettera med en matig smörgås så har du en riktigt bra frukost.

Keso är en kanonbra proteinkälla som mättar bra och är smidigt att ta till i farten. Bananen tillför lite sötma, energi och bland annat massor av mineraler.

Använd gärna ekologisk banan så slipper du krydda ditt mellanmål med sju sorters bekämpningsmedel. Många mataffärer har gått över till att endast sälja ekologisk banan, vilket jag tycker är kanonbra och ett tecken på att efterfrågan styr urvalet. Förra sommaren rapporterades det på nyheterna om hur många olika bekämpningsmedelsrester man kunde hitta i konventionellt odlade bananer, och sedan dess tycker jag att man ser en stor skillnad i butikerna. Många konsumenter har övergivit de besprutade bananerna och genom att butikerna väljer att endast ha ekologiska bananer så kan de ofta har riktigt bra pris på dem också. Du och jag kan påverka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: