Snabb halloumisallad med sommartwist

Bloggandet går inte direkt på högvarv just nu. När som helst får vi en till familjemedlem och att vara gravid tar verkligen på krafterna för mig! Jag är van vid att kunna springa hit och dit, fixa och dona, blogga och baka, men med en mage i vägen är det bara att acceptera att det är ett lägre tempo som måste få gälla.

Sommaren är ju dock verkligen en underbar tid för den som älskar god och fräsch mat. Vart man än tittar frestas man av goda frukter, bär och nyskördade grönsaker, och överallt doftar det grillat. Lyckliga husägare som vi är sedan några månader till en röd villa  med vita knutar i Krokoms kommun så har vi äntligen möjligheten att odla våra egna grödor och det är verkligen spännande. Just nu lyser de första jordgubbarna klarröda i vårt lilla jordgubbsland, och bredvid står ett nyuppfört växthus där små, små gröna paprikor har börjat dyka upp lite här och var i myllret av väldoftande tomatplantor och chiliväxter. Vinbärsbuskar av olika sorter trängs med krusbär och nere vid vår gigantiska kompost växer en något tanig rabarber. Äppelträdet börjar få kart och nyponbuskarna blomstrar nästan överallt på gården. Ett potatisland har min kära fästman ordnat också, men jorden där nere på tomten är så hårt packad att vi befarar att det blir en mager skörd i år. Det får vi ordna till nästa år i så fall.

Häromdagen slängde jag ihop en riktig Annica-lunch till mig själv, en fräsch halloumisallad med färsk basilika och jordgubbar som verkligen gick på nolltid att göra men med fantastiska smaker som hade ett riktigt sommarbröllop i munnen! Spenat är mycket näringsrikt och innehåller bland annat flera typer av antioxidanter och massor av mineraler. Jordgubbar är rika på framförallt c-vitamin – och sommarkänsla. Servera salladen med bröd som den är för en lätt lunch, eller som förrätt eller tillbehör till grillmiddagen.

Halloumisallad med basilika och jordgubbar

Halloumisallad med sommartwist (2 port)

Några nävar färsk spenat
Några färska basilikablad
10 cocktailtomater
10 jordgubbar
1 liten rödlök
10 oliver
150 g halloumi
Olivolja
Svartpeppar
flingsalt

– Skölj spenat, basilika, tomat och jordgubbar. Bred ut spenaten på tallrikarna. Skär basilikabladen i grova bitar och blanda med spenaten.  Dela tomaterna i 2-4 delar, skiva jordgubbarna och sprid ut alltihop över spenaten.
– Skala rödlöken, strimla tunt och fördela över salladen. Lägg på oliver. Ringla över några droppar olivolja och riv över lite svartpeppar. Smula över lite flingsalt men var försiktig då halloumin är mycket salt.
– Hetta upp en stekpanna. Skiva halloumi i ca 0,5-1 cm tjocka skivor och stek dem i olivolja på båda sidor tills de får vacker färg. Riv över svartpeppar. Lägg osten på salladen och servera direkt.

halloumisallad 2

 

 

Ett svar till ”Snabb halloumisallad med sommartwist”

  1. […] Varje morgon u för tiden går jag ut i trädgården och plockar in färska vinbär till frukost. Det gäller att passa på medan jag kan få färska – snart är hösten och sedan vintern här och då är det det frysta bär som gäller. Vi har just köpt en stor frysbox på 400 liter som jag tänker fylla med svarta och röda vinbär, blåbär, lingon, rabarber och allt vad jag kan få tag på från naturen i höst. Jag känner mig otroligt rik när jag har så mycket bär att jag kan njuta av dem så mycket jag vill. Bär är ju både otroligt näringstäta, färggranna och goda i både frukost, mellanmål och olika typer av desserter och bakverk. Och till och med i vissa maträtter, som till exempel salladen jag lade upp häromdagen. Eller tillsammans med halloumi. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: