Världens bästa macka

kesoavokadomackaMina damer och herrar och hennar, låt mig presentera världens i särsklass bästa macka. Lät det kaxigt nu? Jag kan förklara varför lite kaxighet är på sin plats – den här lilla mumsbiten har verkligen allt enligt mig. Finfint laktovegetariskt protein från keso, kanonbra fett från den underbara avokadon, smak och antioxidanter från allas vår älskade rödlök, och mättande, fiberrika kolhydrater god kvalitet i det hårda knäckebrödet.

Jag har nog skrivit om den här kombinationen någon gång förut men igår kväll när jag satte tänderna i en sån här macka blev jag liksom nyförälskad och måste därför se till att ingen av er har missat vilken otroligt god och till på köpet hälsosam kombination detta är!

Det är enkelt och går såklart att variera både  vad gäller val av bröd och smaksättning men så här kan man göra:

Toppa sportbröd med avokado, keso, finhackad eller tunt skivad rödlök och avsluta med lite svartpeppar och några saltkorn. Avnjut förslagsvis som frukost eller mellanmål. I den 27 grader varma sommaren som råder här idag fick det till och med duga som lunch till mig idag – varm mat var inte att tänka på!

kesoavokadomacka4 Vill man variera så är de också gott att lägga till lite rökt skinka, samt tomat eller paprika.  kesoavokadomacka2