Lyxig jordgubbssmoothie

strawberry smooothie

Vill du ha en riktigt god och len smoothie rekommenderar jag dig att prova denna: fyll ett glas till hälften med jordgubbar – du kan gärna använda halvtinade jordgubbar från frysen så får du en riktigt kall och svalkande smoothie i sommarvärmen. Lassa på ett par matskedar med grekisk yoghurt och ca 1 dl lätt kvarg. Fyll på med lätt- eller mellanmjölk nästan upp till glasets kant (fyll inte för mycket så att det rinner över när du mixar). Tillsätt ca 0,5 tsk vaniljsocker, kör ned stavmixern direkt i glaset och mixa slätt.  Tips! För en spännande smakvariation kan du också tillsätta lite färsk basilika. Självklart kan du även blanda alla ingredienser i en vanlig mixer, men på det här sättet går det otroligt snabbt och du sliper onödig disk.

Tack vare grekisk yoghurt får den här smoothien en lite ”glassig” känsla så om du är sugen på jordgubbsmilkshake så är det här ett lite lättare alternativ som dessutom ger ett bra tillskott av protein och fina näringsämnen från mjölk och jordgubbar.

Det höga proteininnehållet i kvargen tycker jag ger en fluffig och härlig konsistens. Mjölkproteinet i kvargen består till stor del av proteinet kasein som har en sammansättning som gör att den stannar kvar lite längre i magsäcken och därmed bidrar till att du håller dig mätt längre.

Vi avnjöt den här smoothien imorse som en lyxig söndagsfrukost ute i vår paviljong.

IMG_3190Jag lägger dagligen ut bilder och små enkla tips om mat och hälsa på mitt instragramkonto, blandat med lite bilder från min vardag. Vill du ha lite mer uppdatering så kika gärna in där och följ mig på @dietistannica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: