Färgsprakande kycklingsallad med rödbetor och feta

sallad fetaost rödbetor kyckling

Ikväll blev det en färgsprakande kycklingsallad till middag. Jag älskar att äta maträtter där allt liksom är kvalitet, där varje ingrediens är en stjärna i sig och inte bara utfyllnad. Det här är ett exempel på en rätt som ger mig den känslan.

Egentligen skulle jag velat ha en hel drös med jordgubbar i den här salladen, men i brist på det så gick jag ut i trädgården och plundrade smultronplantan på de få små bär som fanns där. Om du vill göra den här salladen så tycker jag verkligen att du ska satsa på fler jordgubbar eller smultron än vad jag hade, det är dem som höjer salladen till skyarna.

Den här fina salladen var för övrigt väldigt enkel att få ihop. Jag tog fram två kycklingfiléer som jag lade i en ugnsform. Över dem ringlade jag lite rapsolja och så kryddade jag med salt och peppar. I med ca 1/2 dl vatten i botten på formen och så fick de tillagas i ugn på 175 grader tills de hade en innertemperatur på 72 grader.

Jag kokade rödbetor med skalet på tills de var lagom mjuka, sedan spolade jag dem kalla, gnuggade bort skalet och skar dem i klyftor.

På ett par tallrikar strödde jag ut salladsmix med olika typer av blad. Över detta skivade jag en avokado och så toppade jag med rödbetorna, fetaost, kycklingen skuren i bitar, en skivad nektarin och så smultronen.

Som en sista touch ringlade jag över lite crema di balsamico, olivolja och så rev jag över lite svartpeppar och smulade över generöst med flingsalt. Japp. Det var minimalt med tillagning inblandat, och jag kan tänka mig att det här kan passa som lunch en varm dag. För den hungrige rekommenderar jag att man serverar någon kolhydratkälla till, exempelvis bröd eller ris.

IMG_4611

Den här salladen bjuder på massor av gott för kroppen i form av bland annat antioxidanter från den otroliga färgen i rödbetorna, goda fetter från avokado, olivolja och kyckling, samt alla vitaminer som de gröna bladen erbjuder.

IMG_4620

Följ gärna med in på Instagram på @dietistannica, där lägger jag ut bilder och små tips flera gånger om dagen. Tagga mig gärna om du provlagar och fotar med instagram, vore roligt att se vad ni tycker om maten!

IMG_4641

 

IMG_4550

 

IMG_4553

 

 

kycklingsallad matsmart dietist annica långvall