Bärig rikedom till frukost

vattenmelon frukost matsmart dietist annica långvall

Varje morgon u för tiden går jag ut i trädgården och plockar in färska vinbär till frukost. Det gäller att passa på medan jag kan få färska – snart är hösten och sedan vintern här och då är det det frysta bär som gäller. Vi har just köpt en stor frysbox på 400 liter som jag tänker fylla med svarta och röda vinbär, blåbär, lingon, rabarber och allt vad jag kan få tag på från naturen i höst. Jag känner mig otroligt rik när jag har så mycket bär att jag kan njuta av dem så mycket jag vill. Bär är ju både otroligt näringstäta, färggranna och goda i både frukost, mellanmål och olika typer av desserter och bakverk. Och till och med i vissa maträtter, som till exempel salladen jag lade upp häromdagen. Eller tillsammans med halloumi.

Just nu är jag inne i en smoothie-period och jag brukar köra på ca 100 g bär, 100 g kvarg för proteinets skull, och sedan fylla upp glaset med lättmjölk och lite yoghurt. Sen kör jag bara ned stavmixern direkt i glaset. Superenkelt sätt att göra sin egen proteindrink utan att behöva köra på en massa pulver med fejkad smak.

Till smoothien hade jag även rejält med vattenmelon och en liten finncrisp macka med skinka till kaffet. Gott, fräscht och lätt!

frukost vinbärssmoothie

 

frukost smoothie vinbär och vattenmelon