Bärig rikedom till frukost

vattenmelon frukost matsmart dietist annica långvall

Varje morgon u för tiden går jag ut i trädgården och plockar in färska vinbär till frukost. Det gäller att passa på medan jag kan få färska – snart är hösten och sedan vintern här och då är det det frysta bär som gäller. Vi har just köpt en stor frysbox på 400 liter som jag tänker fylla med svarta och röda vinbär, blåbär, lingon, rabarber och allt vad jag kan få tag på från naturen i höst. Jag känner mig otroligt rik när jag har så mycket bär att jag kan njuta av dem så mycket jag vill. Bär är ju både otroligt näringstäta, färggranna och goda i både frukost, mellanmål och olika typer av desserter och bakverk. Och till och med i vissa maträtter, som till exempel salladen jag lade upp häromdagen. Eller tillsammans med halloumi.

Just nu är jag inne i en smoothie-period och jag brukar köra på ca 100 g bär, 100 g kvarg för proteinets skull, och sedan fylla upp glaset med lättmjölk och lite yoghurt. Sen kör jag bara ned stavmixern direkt i glaset. Superenkelt sätt att göra sin egen proteindrink utan att behöva köra på en massa pulver med fejkad smak.

Till smoothien hade jag även rejält med vattenmelon och en liten finncrisp macka med skinka till kaffet. Gott, fräscht och lätt!

frukost vinbärssmoothie

 

frukost smoothie vinbär och vattenmelon

3 svar till ”Bärig rikedom till frukost”

  1. Å va gott det ser ut! Vi bor mitt i Malmö och jag saknar verkligen att kunna plocka egna bär i trädgården 🙂 Men drömmar är till för att förverkligas, eller hur? 😉

    1. I hear ya Alexandra! Jag och min sambo har bott tillsammans sedan jag tog studenten, i olika lägenheter med mer eller mindre ute-yta, och nu sist mitt inne i Östersund med utsikt över en betongvägg. Nu har vi äntligen efter hårt sparande fått förverkliga vår dröm att bo i hus igen och det var värt vartenda öre. Så det är bara att kämpa för drömmen! Och under tiden njuta av storstadslivet, det finns ju något speciellt i det också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: