Investera tid i din hälsa

image

Idag är första dagen som jag är hemma själv med min son och därmed känns den riktiga mammaledigheten officiellt igångkickad. Började dagen med att äta en liten frukost tillsammans med sambon som börjar jobba idag efter semestern och lite pappaledighet.  Efter helgens bärplockning fortsätter temat på blåbär,  idag blev det tillsammans med lättfil,  mandlar, kaffe och en knäckis med skinka, tomat och lök.

Sedan skyndade jag mig ut på en underbar timmeslång promenad in till Krokoms centrum med Viggo som låg nöjd i barnvagnen.  Att kunna träna lite smått igen efter graviditet och barnafödande är verkligen helt obeskrivligt underbart.  Jag blir så pigg och kreativ!  Jag längtar verkligen tillbaka till gymmet och snart är det dags för det också! Jag önskar att alla ska få känna på hur bra man kan må med bra kost och träning.  Det ger energi att njuta av allt annat fint i livet,  för att inte tala om hur mycket lättare det är att hantera stress och svårigheter när man tar hand om sig själv.

Det är lätt att träning, kost och sömn blir lidande i perioder då man har det stressigt,  vilket faktiskt gör att man mår ännu sämre. Jag talar av erfarenhet. Jag hade själv en period då jag försökte ha flera jobb samtidigt efter allt var så roligt att jag inte ville lägga ner något av det.  Jag satt uppe sent på nätterna och jobbade framför datorn,  fuskade med kost och träning och fyllde på med kaffe istället.  Detta i kombination med att försöka prestera på en hög nivå. Jag mådde rent ut sagt skit. Men jag ville så gärna att det skulle gå! Till sist insåg jag att det inte var hållbart, förändrade situationen och lärde mig av mina misstag.

Mitt råd är att försöka att alltid ge dig själv en stund varje dag för att motionera och ordna med bra mat. Det är när du har det som stressigast som du behöver det som mest.  Motion och bra mat hjälper dig att prestera bättre när du jobbar och pluggar,  vilket gör att tiden du tillbringar med att ta hand  om din hälsa är en god investering även när det känns som att du inte har tid. Och för alla företagare är det en lönsam och god idé att investera i friskvård för sina anställda! Självklart kan man behöva anpassa nivån – kanske du inte hinner med två hårda timmars benträning på gymmet,  men det betyder inte att du inte kan ta en halvtimmes promenad och rensa hjärnan.

Den dag du står där och inte har tid att må bra,  då är det kanske dags att fundera över din situation. Är det dags för förändring?  Är det verkligen värt att slita så hårt när man inte kan njuta av det?  Ofta kan vi förändra vårt liv om vi verkligen vill men det måste börja med insikt.

Efter promenaden blev det en blåbärssmoothie med jordnötssmör
Har ni testat att ha nötter i smoothien?  Ett gott och enkelt sätt att tillföra goda fetter i din kost. Nötterna gav smoothien en djupare,  lite rostad smak.
wpid-wp-1408954521191.jpeg

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: