Bästa smörgåsfettet

image

Har du testat att ha avokado på mackan istället för smör eller margarin? Godare och hälsosammare smörgåsfett får vi leta efter.  Fettdebatten är liksom avgjord.  Avokado innehåller mycket fett som till största delen utgörs av enkelomättat fett.  På köpet får man bland annat också en hel del E-vitamin och kostfibrer – jämför man med morötter så innehåller faktiskt avokado dubbelt så mycket kostfibrer per 100 gram! 

Imorse bestod min mumsiga frukost av blåbärssmoothie av yoghurt,  mjölk och kvarg, och knäckebröd med avokado,  skinka, rödlök och en bit tomat samt kaffe. Kolhydrater,  fett och protein av bra kvalitet,  från livsmedel som bidrar med både vitaminer,  mineraler och antioxidanter. Efter det väntade en telefonintervju med en veckotidning och nu är jag och sonen redo för en skön promenad innan lunch. 

image

image