Medelhavsgrönsaker i citrondressing

mandelbollar
Lättlagat tillbehör till nästan vad som helst, skulle jag tro, men allra helst till fisk, korv eller vegetariska rätter. Jag åt dem tillsammans med Mandelbollar med fetaost. Det går även att köra grönsakerna på utegrillen, och sedan tillsätta dressingen. Skär isåfall grönsakerna i lite större bitar så är de lättare att grilla.

Medelhavsgrönsaker i citrondressing

1 zucchini
2 morötter
2 paprikor, gärna olika färg
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor

1 citron (helst eko då du använder skalet)
0,75 dl olivolja
0,5 msk honung
1 msk finhackade färska örter, t ex timjan, basilika, rosmarin
salt
svartpeppar

1. Värm ugnen till 250 g och vrid på grillfunktion. Skala morötter. Skölj grönsakerna. Kärna ur paprika och skala rödlöken. Skär grönsaker och rödlök i skivor och bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsform och blanda ned vitlöksklyftorna med skal på.
2. Grilla grönsakerna i ugnen tills de fått lite färg. Rör om då och då. Se upp så att löken inte bränns!
3. Skölj citronen, och riv det gula skalet. Pressa ur citronsaften och blanda skal och saft med olivolja, honung, örter och smaka av med salt och peppar. Tips: om du har fast honung får du den enkelt flytande genom att köra in den några få sekunder i mikron.
4. Tag ut grönsakerna, häll över citrondressingen och blanda runt. Klart att servera!

wpid-img_20140922_102608.jpg