Äppelkaka-kvarg

wpid-img_20141001_090935.jpg
Mitt allra populäraste recept på instagram @dietistannica

Måste få bjuda på ännu mera inspiration på kvargfrukost-fronten (och jag har mer än det här också!). Det här blev så himla gott och det passar verkligen bra nu när vi är mitt i den svenska äppelsäsongen. Själv har jag plockat in två lådor vackra röda äpplen med vitt, sött fruktkött. Jag vet inte vad det är för sorts äpplen tyvärr, trots otaliga försök att lista ut det. Goda är de i alla fall, särskilt i den här frukosten!

Kvargfrukost med äppelkakesmak

Skär ett litet äpple i bitar och lägg hälften i botten på ett glas.
Smaksätt lättkvarg ( jag brukar ha 125 g, en halv burk) med vaniljpulver eller vaniljsocker och klicka ovanpå äpplena. Pudra över generöst med kanel.Lägg på resten av äppelbitarna,  ca 2 msk kanelrostade havrekärnor, samt en liten näve grovhackade hasselnötter.

Ät som frukost eller mellanmål!