Odla och torka chili

image

I våras plockade jag frön ur några chilifrukter som jag köpt på mataffären, och satte dem i jorden.  Det blev en riklig skörd och en av plantorna har fått flytta in i vardagsrummet och pryder nu vårt hem medan chilifrukterna får växa till sig i styrka.

Eftersom jag fick så många frukter har jag hängt upp ett gäng på tork.  Jag band helt enkelt ett snöre kring stjälken och hängde upp på en galge i pannrummet,  och det funkar hur bra som helst.  Det doftar underbart om dem!

image

image

image

image

Jag har använt ekologisk jord och ekologiskt växtnäring hela vägen, och närodlat – ja det kan man ju verkligen kalla det! Jag är en nybörjare på det här med odling och för mig gick det ändå superbra så jag kan rekommendera dig att testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: