Boostad smoothie

Jag har länge varit tveksam till detta med gröna smoothies. En smoothie ska ju vara lite fruktigt söt och len i munnen, tyckte jag. Men så bestämde jag mig att idag är dagen då jag ska ge den gröna smoothien en chans. Jag försöker att utmana mig själv regelbundet, om det så bara handlar om lite spenat i morgondrickat. Annars lär man sig aldrig något.

Ned i mixermuggen åkte färsk bladspenat, tillsammans med saften från en pressad apelsin, en halv banan,  en dl fryst mango samt nån dl havremjölk och havreyoghurt. Resultatet blev en trevligt grön – och fortfarande len och söt – smoothie. Spenat for the win! En av de godaste smoothies jag druckit faktiskt.

Spenat är nästan läskigt näringsrikt. Även de små mängder som det handlar om i en smoothie, kanske 20 g,  ger ett bra tillskott av bland annat folat, retinol, tokoferol och magnesium. Samt en trevlig grön färg!

grön smoothie spenat