Boostad smoothie

Jag har länge varit tveksam till detta med gröna smoothies. En smoothie ska ju vara lite fruktigt söt och len i munnen, tyckte jag. Men så bestämde jag mig att idag är dagen då jag ska ge den gröna smoothien en chans. Jag försöker att utmana mig själv regelbundet, om det så bara handlar om lite spenat i morgondrickat. Annars lär man sig aldrig något.

Ned i mixermuggen åkte färsk bladspenat, tillsammans med saften från en pressad apelsin, en halv banan,  en dl fryst mango samt nån dl havremjölk och havreyoghurt. Resultatet blev en trevligt grön – och fortfarande len och söt – smoothie. Spenat for the win! En av de godaste smoothies jag druckit faktiskt.

Spenat är nästan läskigt näringsrikt. Även de små mängder som det handlar om i en smoothie, kanske 20 g,  ger ett bra tillskott av bland annat folat, retinol, tokoferol och magnesium. Samt en trevlig grön färg!

grön smoothie spenat

Ett svar till ”Boostad smoothie”

  1. […] tips: den mycket opretentiösa spenatsoppan. Spenatens galet fina näringsvärde har jag ju kommenterat förr, och jag har väl säkert sjungit äggets lovsång tillräckligt många gånger för att kunna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: