Laddad för träning hela lördagen

Matsmart med dietist annica långvall  better bodies camo tights

Nu är jag laddad för eventet Toppendag på Hallstaberget imorgon. Det blir träning hela dagen med olika pass, allt från CXworks till yoga, och så kommer jag och några andra föreläsare dela med oss av lite tips för en bättre hälsa och mer välmående. Jag har laddat hela veckan genom att ta min första löptur och mitt första pass marklyft, eftersom jag ville se att jag klarar av att träna lite ”tyngre” nu när jag mest har gått promenader och kört lite lättare styrketräning efter att Viggo föddes. Imponerade på mig själv genom att kunna springa min vanliga promenadrunda över kraftverksdammen utan att stanna. Kände mig som superwoman efteråt! Att promenera med min son som tyngd antingen i barnvagnen eller i bärselen på magen har gett riktigt bra resultat för uthålligheten och konditionen. Det behöver liksom inte vara krångligare än promenader när man just fött barn! Har äntligen skaffat gymkort här i Krokom samt peppat mig själv med lite nya träningskläder.

Vad laddar man med under en sån här dag då? Det är viktigt att äta ordentligt dagen innan, kanske ladda upp musklerna med lite fina kolhydrater, ge kroppen vila och återhämtning. Har man en mage som krånglar kan det vara bra att inte äta sådant som brukar få magen att bråka dagen innan. Vad som får ens mage att funka bra vet man bäst själv men det kan till exempel handla om att undvika saker som är gasbildande, såsom kål, lök, paprika och baljväxter. Det är som sagt individuellt.

Under träningseventet kommer jag ha med mig en isoton sportdryck vilket kan vara bra när man tränar långa pass, samt hemgjorda proteinbars, ägg och banan.

hemgjorda proteinbars

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: