En grön start

frukost ägg rågbröd smoothieLugnet ligger stilla över vårt hus – vårt lilla busfrö ligger fortfarande och sover. Igår kväll var det inte samma visa. Kvart i elva på kvällen låg han och tittade på oss med stora ögon och rosiga kinder, och skrattade högt och sparkade med fötterna som en liten duracellkanin. Vi stod trötta och log vid åsynen av detta vårt älskade underverk. Samtidigt som man bara vill att han ska somna någon gång  så sjunger hjärtat av kärlek och speglar den förtjusning man ser i busungens ögon. Idag blir han ett halvår gammal! Var tog han vägen, den där lilla bebisen som inte kunde hålla upp huvudet själv? Tiden går så fort, och jag njuter av varje fantastiskt stund.

Efter att ha tagit taberas på precis all mat här hemma så var det dags för storhandling igår, och jag älskar att vakna dagen efter man fyllt på med ny mat i skafferi och kylskåp. Jag är ju en riktig frukostälskare som alltid vaknar med god aptit och då är det ju som en dröm att få komponera ihop en mumsig frukost.

Jag fyllde på min hungriga mage med en grön smoothie av 1 banan, 1 apelsin, ca 1 dl fryst bladspenat, lite vaniljpulver och så havredryck och havreyoghurt. Jag har haft en fas där jag inte varit så sugen på bröd, men nu har jag hittat en ny favorit, ett sånt där kompakt surdegsbröd med hela kärnor och solrosfrön. Ekologiskt var det också, perfekt! Jag toppade det med ägg och kaviar.

Idag är planen att ta tillvara på den något varmare temperaturen ute och ta en långpromenad med Viggo. Hoppas han är med på noterna!

frukost smoothie äggmacka

spenatsmootie

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: