Lättlagad currygryta med grytbas

massaman curry grytbasNågot som jag börjat använda mig av regelbundet är kokosbaserade grytbaser med curry. De finns i olika smaker och från olika märken. Jag har testat några varianter både från Icas Asia-sortiment och nu från Mrs Cheng’s och jag tycker båda är goda och värda att testa. Jag brukar alltid slänga ned extra grönsaker, lök och ibland kikärter i grytan.

De lite starkare varianterna från Ica har brukar kunna blandas ut med en extra burk vanlig kokosmjölk och passar därför bra till storkok. Idag testade jag Mrs Cheng’s Massaman curry som föll mig personligen i smaken eftersom den innehållet jordnötter. Så gott!

Jag hade 1 burk av grytbasen, 700 g kycklinginnerfilé, 1 gul lök som jag hackade och fräste i rapsolja, och ca 400 g Bali wokgrönsaker. Kycklingen strimlade jag fint och wokade innan den åkte ned i grytan helt okryddad.

Grytor funkar bra att frysa ned i matlådor och därför brukar jag göra ett storkok av det här då och då. Smidigt att ta fram ur frysen till lunch.

Kokosmjölk är både mjölk- och laktosfritt, glutenfritt och veganskt och är därför en bra grund när man ska bjuda på mat, eller om man själv är  känslig såklart. Kokosnöten kommer från en palm och är inte släkt med övriga ”nötter”, vilket gör den ännu mer ”allergivänlig”. Man kan vara allergisk mot kokosnöt även om det är mycket ovanligt. vitkålssallad och grytbas curry massaman curry

Ett svar till ”Lättlagad currygryta med grytbas”

  1. […] dietistannica.com finns recept på currygryta, jag har aldrig testat färdig grytbas, men det låter enkelt. Laxpaket med morötter och tomat […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: