Peanut Powerballs

peanut powerball återhämtningssnack

Här är mitt senaste goa påfund som jag avnjuter till eftermiddagskaffet eller som en peppande uppladdning inför träningen. Fina fetter, kvalitativa kolhydrater, vegetabiliska proteiner och så en hel massa smak av jordnöt, kaffe och vanilj. Gudomligt. Snåla inte på vaniljen!

Peanut Powerball (1 st)

Jag brukar använda varmt kaffe eftersom mitt jordnötssmör står i kylen och därför är hårt – då blir bollarna lite mer lättarbetade.

15 g jordnötssmör (jag använde en eko med crunch)
Havregryn (med eller utan fibrer) 10 g
Honung 5 g
Starkt kaffe 5 g
Vaniljpulver 1 krm

Riven kokos till garnering

Blanda alla ingredienser väl och forma till en boll. Rulla i kokos.

Energi- och näringsinnehåll per boll
Energi: 157 kcal
Protein: 4,9 g
Kolhydrater: 11,5 g
Fett: 9,6 g