Spenatsoppa med ägg

kryddor och citron

Här sitter jag och myser i vårt nymålade, ljusa kök. Allt blir bättre om man doppar det i en vit färgburk, som jag brukar säga! Skämt åsido, men jag gillar den ljusa basen. I ett kök är det dessutom så fint när matens färger får vara det som dominerar. Nu längtar jag efter att dekorera med gröna, doftande kryddväxter och ekologiska citroner. Jag älskar citroner, brukar faktiskt äta dem som de är ibland! Min mamma är likadan – det kanske är något finskt det här med att gilla syrliga, kärva smaker? Som finsk sommarsoppa – det vill säga vodka i en blommig tallrik. Höhö.(Inte för att varken jag eller mamma uppskattar vodka – men ro hit citronerna du hade tänkt garnera drinken med!)

Det för mig osökt över till dagens vegetariska tips: den mycket opretentiösa spenatsoppan. Spenatens galet fina näringsvärde har jag ju kommenterat förr, och jag har väl säkert sjungit äggets lovsång tillräckligt många gånger för att kunna utelämna den serenaden just idag.

I present to you – the spenatsoppa med ägg. Konstigare än så behöver det inte vara att äta vegetariskt. En brödbit är givet för den som är extra hungrig.

spenatsoppa med ägg recept dietist näringsberäknat

Spenatsoppa med ägg

Fryst hackad spenat 350 g
Gul lök 1 st
Grönsaksbuljongtärning 2 st
Flytande margarin/smör- och rapsoljeblandning
Mjölk 8 dl
Vetemjöl 2 msk
Svartpeppar
Ägg 8 st

  1. Koka äggen.
  2. Tina spenaten. Skala, hacka och fräs löken i flytande magarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt mjölken, buljongtärningen samt den tinade spenaten. Låt koka upp och småputtra 5-10 minuter.
  3. Mixa sedan soppan med stavmixer eller kör den i matberedare. Smaka av med svartpeppar och ev. mer buljong.Lite riven muskot förhöjer smaken extra.

Energi- och näringsinnehåll per portion
Energi: 404 kcal
Protein:25,8g
Fett: 27 g
Kolhydrater: 14,1 g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: