Smoothiebowl

blåbärssmoothie med topping 2
Bebisar har en otrolig förmåga att vara nära, det är så mysigt. Råkar man komma lite för långt bort från varandra i sängen (ett par centimeter ifrån alltså) så hasar de sig på något mystiskt sätt en tum närmare. Viggo jobbade systematiskt sig närmare och närmare mig i morse, tills jag låg upptryckt emot spjälsängens kant som står bredvid min sänghalva som en vägg så att han inte ska kunna trilla ut på natten (gud förbjude att han skulle sova i sin spjälsäng. Gosigare hos mamma!). Då rullade han upp på mage och tittade på mig med sina stora blå, spottade ut nappen och började rycka mig i håret. Game over, stig upp morsan! Nu är uppdraget slutfört och han sover som en stock igen. Mamsen är dock vaken.

Tänkte presentera ett nytt piffigt frukostalternativ för er som inte redan testat detta: smoothiebowl kallas det. Det är helt enkelt en smoothie som man toppar med diverse tillbehör för att få den matigare. Som en yoghurttallrik fast roligare alltså. Smoothien kan med fördel vara lite tjock så att godsakerna lägger sig tjusigt ovanpå och inte sjunker ned.

Om man tillhör gruppen som har lite svårt att få i sig tillräckligt med bär och frukt så är det här en bra lösning. Det slinker liksom ned lättare i mixad form och det blir ju mer som en ”smaksatt yoghurt” än som frukt och bär. Vill man ha det lite sött är banan oslagbart som grund. Smoothie är också ett bra alternativ till de yngre i hushållet om du vill ha ett hälsosammare alternativ till de söta frukt/vaniljyoghurtarna.

 

Smoothiebowl
Gör helt enkelt såhär: Tillverka en smoothie av valfri smak, och toppa sedan med valfria härligheter: müsli, flingor, frön, nötter, bär, frukt, nötsmör, ja ni fattar. Och ät med sked.

blåbärssmoothie med topping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: