Nybakat till frukost

frukost med vinbärssmoothie och rågbröd med ägg

Vad är bättre än nybakat bröd till frukost när man känner att man behöver piggas upp lite grann? Igår kväll satte jag en deg med en mycket liten mängd jäst som fick stå framme och jäsa under natten och när jag och Viggo steg upp så hade Micke klickat ut smeten på bakplåtspapper och stoppat in dem i en het ugn. Superenkelt.

Med kokt ägg och kaviar påminde de om de underbara små frallorna jag brukade köpa på Törners konditori på väg till jobbet när vi bodde inne i Östersund. Vissa morgnar flexade jag och så promenerade jag genom den nyvakna staden, steg in på Törners och köpte med mig en sojalatte kryddad med kardemumma, och så äggmackan. Sedan söp jag in morgonluften och njöt av det fantastiska kaffet genom hela promenaden till jobbet. Underbara stunder. Underbara matminnen.

Frukosten slutade inte med den där goa lilla mackan såklart. Det blev också en smoothie med havreyoghurt, havremjölk, banan och svarta vinbär. Vinbär är ju ganska sura för sig men tillsammans med sötman från bananen blir de en riktigt god vitaminkick.

frukost med vinbärssmoothie och rågis med ägg 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: