Havrevåfflor med kvarg och exotisk frukt

Våffeldagen till ära ror jag fram ett uppskattat recept från arkivet!

DIETISTANNICA.COM

Jag har en viss förkärlek till att experimentera och hitta på nya, lite nyttigare varianter av goda klassiker som bullar, pannkakor eller våfflor. Inte för att det skadar att äta riktiga frasvåfflor nån gång ibland – det är inte det vi äter ibland som spelar störst roll utan det vi äter ofta. Om jag ska äta våfflor till frukost vill jag dock kunna stå mig på dem ett tag, och inte bli hungrig igen efter ett par timmar. Inget sabbar en lördag som en dålig start på dagen. Därför vill jag gärna gå den gyllene vägen – äta mina våfflor och ha havregrynen kvar! Jag vill må bra av den mat jag äter, i kropp och själ, idag och imorgon.

Jag experimenterade fram de här våfflorna med ägg och havregryn, och de blev väldigt goda tillsammans med kvarg och frukt. Så istället för vetemjöl, grädde och sylt så blev det…

Visa originalinlägg 148 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: