Mjölkfri frukost med balans

mjölkfri frukost smoothie ägg,

Ni som följer bloggen vet ju att jag äter mjölkfritt nu eftersom jag ammar min son (som för övrigt lärt sig säga mamma och nu hasar sig fram i en väldigt fart över golvet) som är mjölkproteinallergisk. Det jag äter går över i bröstmjölken – alltså blev det mjölkfri kost för oss båda. Eftersom mjölkproteinallergi ofta växer bort så testar man en gång i halvåret och ser om det blir någon reaktion, därför håller jag koll på hur länge vi hållit på. Snart har  jag ätit mjölkfri kost ett halvår, och här är frukosten som jag oftast äter nu för tiden. Den är mättande, fräsch, full av vitaminer, mineraler och antioxidanter, supergod såklart och balanserad – både kolhydrater, protein, fett och fibrer.

Min smoothie gör jag på 1/2 banan för att få sötma, samt 1 dl bär (blåbär eller lingon, ca 1 tsk chiafrön och lite vaniljpulver. Sedan häller jag på havredryck tills bären täcks och avslutar med en liten skvätt (ca 1/2 dl) soygurt eller havregurt för konsistensens skull. Sedan mixar jag bara ihop all i glaset! Använder jag lingon så brukar jag krydda med kanel (här finns ett annat recept på det).

Förut berikade jag min smoothie med kvarg för att få den mer proteinrik, nu äter jag istället ett par ägg på knäckis med kaviar. Det är det godaste som finns att äta till en kopp kaffe tycker jag! Både kaffet och mackan blir liksom godare av den andras sällskap. Vad tycker ni är godast till kaffet? Jag vet att många brukar gilla kombinationen choklad och kaffe, men i min mun skär det sig!

frukost 1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: