Baba ganoush, quinoabiffar och rostad potatis

baba ganoush quinoabiffar

Igår gjorde jag en så himla god middag, helt vegansk men med massor av smaker, texturer, färg: baba ganoush, quinoabiffar och ugnsrostad potatis och morot med timjan. Jag har svårt att föreställa mig att man skulle kunna tycka att vegetarisk mat är tråkig – det är ju grönsakerna, rotfrukterna, ja vegetabilierna, som gör mat intressant! Jag är så himla glad att jag tog mig för att testa att göra quinoabiffar, för de har blivit en riktig favorit. De håller ihop, har en mild smak och är lätta att variera. Receptet jag brukar ha som grund hittar ni här Igår hade jag majs i dem istället för svamp, och kryddade dem med fryst basilika. Får man till en liten stekyta på dem blir de helt gudomliga.

Ska du testa att göra en vegetarisk biff så tycker jag att de här är perfekta att börja med. Ett tips är att använda vit quinoa, och inte röd, eftersom den vita är mer mosig och binder bättre medan den röda passar bättre t ex i sallad.

Som tillbehör hade jag alltså baba ganoush, som är en röra på ugnsrostad aubergine med tahini, persilja, citron, vitlök och spiskummin. Supergott! Jag hittade receptet i en bok jag håller på att recensera men det finns såklart massor av olika recept på det. Ugnsrostad potatis tycker jag är ett lyxigt och bra tillbehör till vegetariska biffar. Jag gillar att krydda på med lite timjan eller rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Med lite rotfrukter såsom morot eller palsternacka blir det ännu godare. Morotens sötma satte pricken över i: et på middagen igår.

aubergine baba ganoush baba ganoush

IMG_3852

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: