Mjölkfria havrevåfflor med banan

våfflor matsmart 4Igår vaknade jag tokhungrig och så sugen på våfflor så jag svängde ihop dessa, med havregryn som mjöl som jag mixade ihop med övriga ingredienser. En matigare, mer mättande och näringsrik variant som passar bra till frukost. Egentligen var det väl ett slags pannkakssmet som jag helt enkelt körde i våffeljärnet. Sedan kom jag på att jag skulle köra dem en stund i brödrosten för att få dem krispiga – funkade fint! Inget finlir med frasvåfflor här inte.  Jag åt dem tillsammans med bär och banan, lite strösocker och så droppade jag över lite kokosmjölk. Sambon såg bilden jag lade upp på instagram  på våfflorna och blev avis, och jag lovade att göra dem igen så det här är vad vi äter till frukost denna lördagmorgon!

havrevåfflor matsmart 1

Mjölkfria havrevåfflor med banan

(1 portion) Det går bra att bara använda kokosmjölk eller bara havredryck istället för att blanda.Vill du ha dem krispiga så testa mitt tips med att köra dem en stund i brödrosten!
2 ägg
1 dl havregryn
2 msk kokosmjölk
4 msk havredryck
1/2 msk honung
1/2 banan
1 tsk chiafrön
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Kokosolja till stekning.
Jag serverade dem med bär, frukt, kokosgrädde och lite strösocker.

1. Mixa alla ingredienser och stek i kokosolja i våffeljärn.

våfflor matsmart 2våfflor matsmart 3 IMG_20150410_070517 IMG_20150410_065953

2 svar till ”Mjölkfria havrevåfflor med banan”

  1. Inspirerande och intressant som vanligt. Jag ska försöka prova någon dag, men funderade på några saker i receptet… ska man mixa havregrynen först, så det blir som ett mjöl eller får man en bra konsistens på smeten ändå?
    Det såg ut som du använder kallpressad kokosolja. Blir inte våffeljärnet för varmt för det?

    1. Hej Micke! Jag mixar havregrynen med de andra ingredienserna med en stavmixer, snabbt och enkelt, men man kan såklart använda ett havremjöl istället. Vad gäller kokosoljan så är en av fördelarna med den att den är väldigt värmetålig och passar därför ypperligt till stekning. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: