Vinbär

frukostinspiration svarta vinbär dietist blogg matblogg mon amie frukostskål

Imorse kom Micke med lätt panik i rösten och meddelade att blåbären är slut (okej, panik var väl överdrift, men en lätt oro). I höstas fyllde jag frysen med allehanda bär för att vi skulle kunna njuta av goda, hälsosamma bär i våra smoothies hela vintern. Nu är blåbären alltså slut – tur då att vi har massor av vinbär kvar. Bär är fulla av vitaminer och antioxidanter och jag äter själv gärna minst en deciliter varje dag. Sedan är det ju så himla gott också, samt sätter vacker färg på smoothien. Vi har ju sån lyx att ha massor av bärbuskar i trädgården också.

Svarta vinbär blir söta och goda i en smoothie om man kombinerar dem med något lite krämigt och sött, till exempel ekologiska bananer. Honung och avokado är en annan fin kombo. Jag bjöd vår nu tio månader gamla son på tinade vinbär och han verkade fullkomligt älska att plocka i sig dem. Så vinbär – inte att förakta!

Imorse åt jag den här vilda kombinationen med kvarg, soygurt, massor av frön, gojibär, banan och jordnötssmör och så vinbär.

salig blandning med kvarg 2 salig blandning med kvarg 3 salig blandning med kvarg 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: