Jordgubbskvarg med mangotäcke

kvarg med jordgubb och mango 5
Jag vet att vädret varit ganska ostadigt, men visst känner ni att sommaren har kommit? Igår kväll när jag stod barfota på bron och borstade tänderna var himlen orange och allt var sådär stilla som det är på sommarkvällar. Träden på gården är fyllda av små, små löv och det väcker känslor och minnen till liv, påminner mig om examenstider, semester, långa frukostar i paviljongen och inte minst så slås jag av varma, vackra minnen från förra sommaren den här tiden, då jag satt med en stor rund mage och väntade på det vackraste i världen, vår lilla Viggo. Nu är han stora grabben och vandrar runt efter möblerna, bestämt jollrande och daddande. Det är helt ofattbart att det nu är sommar igen – och det var förra sommaren han föddes! Wow.

Nästa vecka väntar semester med hela vår lilla familj, den finaste tiden på året.  Planen är att sikta på Gotland – så har ni läsare några tips på vad vi inte får missa – inte minst i matväg – så är de välkomna! Bästa restaurangerna (när man har småtting med sig)? Har jag förresten någon läsare från Gotland?

När vi kommer hem igen ser jag fram emot mysiga frukostar i paviljongen tillsammans, och jag tänkte bjuda på en riktig liten färgklick till dig som inte riktigt kommit i stämning än. Mango och jordgubbar, hur somrigt är inte det? Inte direkt ett exakt recept, utan mer lite inspiration på hur man kan pyssla till en riktigt  vacker frukost. Visst ser det läcker ut med jordgubbarna inne i glaset?

kvarg med jordgubb och mango 2

Jordgubbskvarg med mangotäcke

Genom att köpa naturell kvarg och smaksätta själv med frukt, bär, kryddor och eventuell valfri sötning så kan du anpassa innehåll efter egen smak, tycke och behov. Till frukost kan det passa bra med en lite mindre mängd sötning, eller så kanske man nöjer sig med frukt och bär. Efter ett träningspass är det dock en fördel för återhämtningen att få i sig snabba kolhydrater, och då kan man passa på att göra en lite sötare kvarg. Så här såg min frukost ut häromdagen (tillsammans med en smörgås!)

Vispa med elvisp ihop en rejäl klick kvarg med ett par mosade jordgubbar, lite agavesirap och vanilj. Skiva jordgubbar och tryck försiktigt fast skivorna mot sidorna på botten av ett glad. Klicka försiktigt i kvargen och fyll upp glaset. Strö på valfria frön eller nötter (t ex chiafrön, valnötter, mandel) i ett litet lager kring kanten.  Mixa mango (jag använde frusen, tinad) och toppa kvargen med det.

jordgubbar kvarg med jordgubb och mango 1 kvarg med jordgubb och mango 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: