Fårö och Café Maffen

Café Maffen 1

Här sitter jag i långklänning och bloggar från Wisby Hotell. Utanför skiner solen, det är varmt och vi ska snart ut på stan och äta middag. Micke undrade just om bilen kommer att brinna upp på vägen hem – eftersom vi har haft en så bra semester hittills. Det mesta går vår väg – förutom att vi fick punktering ute bland raukarna på Fårö –  och vi har det riktigt, riktigt mysigt trots att vi inte planerat nästan nånting. Kanske är det just det som är knepet? Det kan nog räknas som lågsäsong just nu också vilket för med sig en del fördelar. Igår fick vi hyra ett hus på Fårö till ett bra pris av en ren tillfällighet, och idag har vi utnyttjat bonusnätter och fått ett helt underbart hotellrum med fin inredning med utsikt över Visbys vackra byggnader.

Så var det det där med mat. Man vill ju äta gott och vara mätt på semestern och njuta av vackra omgivningar. Jag tycker tyvärr ofta att man går på nitlotter när man kommer som turist. Vill man hitta de riktiga pärlorna så ska man såklart fråga lokalbefolkningen. Vi hörde oss för med kassörskan på Ica i Fårösund och fick tipset att äta lunch på Café Maffen och så blev det.

I Fårösund, i närheten av färjan som tar dig över till Fårö ligger alltså det lilla smultronställe som kassörskan på Ica tipsade om (hon dök faktiskt själv upp efter en stund för att luncha) – Café Maffen. Supergoda mackor som man blir rejält mätt av, gott kaffe och så något som många ser som obligatoriskt för att få klassas som ett riktigt bra café: en riktigt maffig, god kanelbulle.

Jag åt en grillad macka med brie och salami, och till det fick jag en god sallad och fetaostcrème. Micke åt köttbullsmackan som var god, förutom att han upplevde brödet lite torrt. Min macka var så mättande att Micke faktiskt fick äta upp det sista (och jag är INTE liten i maten). Efter maten delade vi på en kanelbulle. Solen gassade ovanpå parasollet och känslan av att faktiskt inte ha bråttom någonstans infann sig. För oss som har ett litet barn med oss på resan var det ett minus att de inte har en toalett med skötbord, utan ett utedass, men med så trevlig personal så spelar det mindre roll. Tack café Maffen alltså!

Igårkväll fick vi njuta av en underbar solnedgång över Langhammars raukområde. Nu bär det ut för middag. Bjuder på lite bilder från Fårö!

Café Maffen Fårö tips på bra café

Café Maffen 3

Café Maffen 4

Café Maffen 5

Café Maffen 6

Café Maffen 7

clarion hotell wisby och fårö väderkvarn

Café Maffen 8 köttbullsmacka

Langhammars raukområde 1

Café Maffen 9

solnedgång över gotländska raukar langhammarsfårö fyr

Ett svar till ”Fårö och Café Maffen”

  1. […] chèvre och honung som är en otroligt träffsäker kombination. Smörgåsen kom inte riktigt upp i Café Maffens standard men nära nog, jag kan varm rekommendera dig att sätta dig ned på det här caféets […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: