Kärlek Café och Bar, LEVA husfabrik och vegetariskt på Kitchen & Table – bildbomb från Gotland

Viggo på LEVA husfabrik

Borta bra men hemma bäst brukar man ju säga, och det stämmer på många sätt, men jag har ett andra hem i Rossön som är essentiellt för en lyckad semester och det är där, hos mina svärföräldrar, som jag befinner mig nu. Nu ska vi passa på att umgås med familjen, och ikväll blir det grillning. Nästa vecka åker jag på en spännande resa som ni ska få följa på bloggen – mer om det i ett senare inlägg, men innan det tänkte jag passa på att uppdatera er med en liten bildbomb.

Vi har haft en fantastiskt semester på Gotland och jag har ännu ett par, tre tips på smultronställen där du som åker till Gotland kan äta gott och njuta av en trevlig omgivning. Ingen semester är komplett utan god mat tycker jag.

europeisk marknad visby

Europeisk marknad på Visbys södra torg, där de sålde allt från Paella till fudge.

falafel kitchen and table visby 2

På nationaldagen åt vi på Kitchen & Table som hör till Clarion eftersom vi bodde där. Micke åt hamburgare som fick gott betyg, och jag beställde Falafel med rostad majskräm och grillade grönsaker. När tallriken kom in tänkte jag ”Okej, var är tillbehören, ska jag bli mätt på det här?” Men jag blev mätt och belåten och maten smakade fantastiskt. Jag frågade efter receptet och fick förklarat för mig hur man gör majskrämen, så jag ska försöka återskapa den hemma i sommar. Falafeln smakade av mynta och de grillade grönsakerna var underbara. Det smakade kolgrill. Jag kan verkligen rekommendera er att testa att beställa något vegetariskt om ni går på en bra restaurang, det är ett effektivt sätt att bli inspirerad. Samma sak om du har svårt att hitta bra fiskrätter – vem bättre att inspireras av än proffsen?

hamburgare kitchen and table visby falafel kitchen and table visby

IMG_6933

kitchen and table visby

kärlek café och bar visby

Kärlek Café och bar åt vi en lätt lunch, i mitt fall bestående av ännu en grillad macka, denna gång med chèvre och honung som är en otroligt träffsäker kombination. Smörgåsen kom inte riktigt upp i Café Maffens standard men nära nog, jag kan varm rekommendera dig att sätta dig ned på det här caféets uteservering och ligger precis på en intim gågata i Visby, kika på folket som går förbi, lyssna på den sköna musiken och beställa något gott av ägaren (tror jag i alla fall att det var) som var en sån där riktigt skön typ som faktiskt utstrålade kärlek och laid back – attityd.
leva husfabrik 8

leva husfabrik 9
Och nu kanske ni tror att jag lever på grillade smörgåsar, men jag har ännu ett fantastiskt smultronställe som ni bara måste besöka om ni åker till Visby, nämligen LEVA husfabrik. Ni måste måste måste besöka dem om ni gillar bra fika och fina miljöer. Otroligt vacker inredning både inne och ute, god mat och gott kaffe. Att ingredienserna till största del är närodlade och ekologiska gör såklart fikat extra gott. Lite dyrare men verkligen värt det – hantverk och kvalitet får faktiskt kosta. Här skulle jag vilja sätta mig ned och skriva en bok, eller ta en kopp kaffe ute i trädgården tillsammans med ett stort gäng vänner.

Leva husfabrik Gotland 1

leva husfabrik gotland 2
Saffranspannkaka är ett måste om du åker till Gotland. Har du tur att få den nybakad med vispad grädde och riktig salmbärssylt, som vi fick på Norrbys Museigårds trädgårdscafé, så kommer den lena smaken att fylla dig med sommar innombords. En enkel klassiker men så himla god.

leva husfabrik gotland 3
leva husfabrik gotland 5

LEVA husfabrik hade såklart goda kanelbullar också, och jag vill påstå att de är bakade av surdeg eftersom de smakade precis som de underbara surdegsbullar som jag brukar baka när lusten faller på.
leva husfabrik gotland 6
Köp med dig ett valnötsbröd, eller ta med dig inspirationen hem och baka ett eget för lite och ingenting.

leva husfabrik gotland 7 middag kitchen and table visby pommes frittes kitchen and table Viggo på LEVA husfabrik visby 1 visby 2 visby 3 visby 5 visby ringmur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: