På väg till bärkonferens utanför Warszawa

Powerfruits bärkonferens polen matblogg dietistannica bär
Här sitter jag och bloggar nedkrupen i en hotellsäng nära Arlanda, alldeles själv. Varför? Ett av målen med den här bloggen är att inspirera er, kära läsare, till att njuta av underbar, ofta färgsprakande mat, som får er att må bra. När gott och hälsosamt går hand i hand så är det en win-win situation. Bär är ett typiskt sådant superlivsmedel som både är fantastiskt gott och bidrar till en bra hälsa. Det är ingen hemlighet att jag gillar att äta bär. Det är nog bland det absolut godaste jag vet på jorden – håller ni förresten inte med om att färska bär liksom är essensen av sommar? När man går ut i skogskanten en tidig morgon och plockar matta, dovt blåa blåbär direkt ned i sin frukosttallrik och sedan häller på mjölk. Känner ni smaken i munnen? Det gör jag.

Därför tackade jag ja när jag blev inbjuden till en inspirationsresa till Polen med fokus på bär. Jag kommer bland annat att delta i studiebesök hos dem som odlar bär – jätteblåbär, vinbär, hallon och jordgubbar står i fokus. Det blir också något slags bärkonferens – och jag konstaterar med självinsikt att nördstruten officiellt är på när man åker iväg på bärkonferens 😉 Förhoppningen är också att få träffa andra matbloggare, bärfantaster och journalister. Det hela är en del av en EU-finansierad kampanj som går ut på att öka konsumtionen av dessa bär, och också öka medvetenheten om de egenskaper som dessa bär besitter  – vi har alltså gemensamma målsättningar! Även fonden för frukt- och grönsaksfrämjandet har varit med vid finansieringen.

Tidigt imorgon bitti går planet, först emot Köpenhamn och sedan vidare emot Warsawa. Hittills har jag bara tillbringat en enda natt iväg från min älskade son Viggo, så det kändes otroligt tungt att åka ifrån honom, även om jag vet att det bara är för några nätter. Mammahjärtat skrek.

Ni som har instagram kan hänga med mig till Polen på @dietistannica. Jag hoppas att den här resan kommer bjuda på en hel del kunskap och inspiration som kan vara till nytta för er att ta del av  – och då kommer ni såklart att få läsa om det här på bloggen.

Som den trötta småbarnsförälder jag är (Viggo har nu sovit hela natten igenom två gånger under sin snart årslånga livstid…) ska jag nu krypa ned under täcket och försöka få njuta av ostörd sömn.

strawberrydroplet strawberrynyttig kladdkaka med dadlar avokado bär 2 smoothie med avokado och blåbär blåbär 235 frejaochbär

 

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.