Blå, blå barndomsminnen

amerikanska blåbär highbush blueberries powerfruits

Vilka fullspäckade dagar jag har haft här i Polen på Powerfruiteventet. Igår besökte vi bland annat tre olika bärodlar och fick se deras produktion, plantage och allt. Nu sitter jag och väntar på taxin till flygplatsen och jag längtar verkligen hem till min familj.

På blåbärsodlingen vi besökte fick vi smaka på en juice gjord av enbart amerikanska blåbär, och det väckte på en gång ett minne hos mig. När jag var liten och mamma och jag hade varit i skogen och plockat blåbär så brukade mamma baka blåbärskaka. Den gör man genom att kavla ut en vanlig vetedeg i en långpanna och strö över massor med blåbär och lite, lite strösocker. Den ska inte vara så himla söt, utan mest bara full av blåbärssmak. När jag fick blåbärsjuicen i munnen kände jag smaken av den kakan. Blå, blå barndomsminnen. Doften av nybakad kaka och sommar.