Sju sorter

sju sorter

Ända sedan jag var liten har småkakor hört julen till. Jag minns när jag som liten smög ut i köket, öppnade frysen och längst ned hittade lådan med alla sorters kakor som mamma bakat. Min favorit har alltid varit schackrutorna. Vackrast och godast.

Vi spenderar jul och nyår i Rossön hos svärföräldrarna och här fanns minst sju sorters kakor. Mysigt att njuta av till kaffet inne i värmen medan kylan frostar varenda gren i skogen utanför fönstret. 20 minusgrader, iskristaller på fönstren. Igår kväll gick vi ut på sjön i den starka månljuset och lyssnade på hur isen brakade och sjöng under oss. Har ni hört de ljuden? De är både mäktiga och skrämmande. Smällarna liksom fortplantar sig genom isens tjocka täcke. När vi såg upp mot den tindrande stjärnhimlen hade vi turen att de ett par stjärnfall också.

Det är såna där saker som gör att jag älskar Norrland och längtar tills vi flyttar upp från Stockholm igen. En termin av masterprogrammet har gått och två kursen är avslutade – en i molekylär nutrition och en i pedagogik och kommunikation. Just nu håller vi på med en kurs om metodologi som bland annat behandlar hur man mäter kostintag och fysisk aktivitet. Nu laddar jag upp med massor av lugn och ro, norrländsk iskyla och såklart småkakor, inför en ny termin. I Februari flyttar vi in i en lägenhet nära universitetet också, tjoho!

sju sorter schackrutor

kakfat frostat glas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: