Vegetarisk lunchsallad och statistik

vegetarisk lunchsallad med avokado och keso

Ibland när jag inte har fixat någon lunchlåda eller helt enkelt är sugen så slänger jag ihop något sånt här, en enkel med ack så rackarns god lakto-vegetarisk salladsbox.

Häromdagen köpte jag både färska citroner och färsk bladpersilja som jag använde för att smaksätta min sallad idag, tillsammans med god olivolja, salt och peppar.

Som proteinkälla har jag keso och kikärter, som fettkälla olivolja och en halv avokado, och kolhydraterna får komma från grönsaker, morot och apelsin som efterrätt. En vegetarisk lunchsallad blir som godast när man blandar både grövre grönsaker som morot, vitkål eller broccoli, med lite lättare som paprika, tomat eller gurka. Att ha i en halv avokado ger både en lyxig känsla, en len konsistens som bryter av mot grönsakerna samt en hälsosam och mättande fettkälla. Visste ni förresten att avokado är riktigt fiberrikt också? Tyvärr krävs det väldigt mycket vatten, och dessutom långa transportvägar, för att vi ska få avokado på våra bord här. En annan aspekt som gör den till ett mindre hållbart val för oss här i norden är ju att ett stor del av den avokado vi köper faktiskt hamnar i soporna pga att den blivit klämd och brun – am I right? Därför hamnar den på listan av lyx här hos oss.

Trots att det är helgdag idag så har jag plugg som kallar, så jag har hittat mig ett bord inne på sjukhuset (eftersom skolans lokaler var låsta) där jag sitter och försöker förstå mig på en massa statistik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: