Kiwi i fruktskålen

kiwi dubbelVill man börja äta lite mer frukt kan det vara en bra idé att köpa hem lite olika typer av frukt – för att fresta aptiten lite. Att äta olika typer av frukt istället för att hålla sig till bara bananer, eller bara äpplen, ger också en större variation, och som jag sagt förr så ökar chansen att du får i dig alla näringsämnen du behöver, om du varierar ditt matintag.

Häromdagen fick jag med mig en korg med kiwi. Lite väl hårda, men de mognar nog till sig inom kort. Som du säkert hört förr så innehåller kiwi massor av C-vitamin. 1 normalstor kiwi ger ca 70 % av det rekommenderade dagliga intaget av C-vitamin för vuxna utan särskilda behov – och även en del folat, magnesium, kalium och kostfibrer. Rätt så näringstät på sina knappa 50 kcal alltså.

Varför behöver vi C-vitamin?
C-vitamin funkar som en antioxidant i kroppen och gör det också lättare för kroppen att ta upp järn, framförallt från vegetariska källor, så är du vegetarian är kiwi en perfekt efterrätt. C-vitamin – eller askorbinsyra som den också kallas – behövs också för att bygga upp brosk- och benvävnad.

kiwi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: