Att lämna in, lämna bort och äta kokospannkakor

Kokospannkakor med havregryn, ägg, blåbär, kokosmjölk

Igår lämnade jag in min hemtenta i statistik och metodik, vilket betyder att jag tagit mig igenom kursen Diet, physical activity and fitness: applied methodology and health aspects. En kurs som innefattat bland annat statistik, vilket väl kan få vem som helst att gråta krokodiltårar av stress – eller är det bara jag som reagerar så? Nu är jag superglad eftersom nästa kurs handlar om sambandet mellan miljö och kost – ett ämne som ligger väldigt nära hjärtat. Så hej då statistik, hej hej Environment and Nutrition from an Individual to a Global Perspective 7,5 hp

På ämnet lämna in och gråta så måste går Micke och jag just nu igenom den fruktansvärda pärsen att lämna vår lilla bebis på förskolan – jajamän, inskolningen är här, dagen som alla föräldrar fruktar. Hittills har allt gått bra, men visst hade vi helst velat ha honom hemma längre.Typ för evigt. Det tar all vår viljestyrka just nu att vara positiva till förskolan och inte oroa oss för allt mellan himmel och jord. Vår lilla Viggo, som alldeles nyss var ett litet knyte – nu ensam på förskolan? Wow.

Efter att statistiktentan var inlämnad laddade jag om med supergoda kokospannkakor. Jag har inget exakt recept åt er eftersom jag inte mätte så noga, men på ett ungefär så innehåller de 2 ägg, 1/2 dl riven kokos, 1/2 dl havregryn, en handfull blåbär, 1/2 stor grovt mosad banan, en skvätt kokosmjölk, 1 tsk chiafrön, lite vaniljpulver och en nypa salt. Allt blandades ihop och stektes i kokosolja och toppades med hallon och honung.

kokospannkakor 4

Ett svar till ”Att lämna in, lämna bort och äta kokospannkakor”

  1. Fina bilder! Ser supergott ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: