Röda mattan och vikten av att äta lagom när man tränar

christina saliba 2

Att prestera på topp i idrott nu för tiden handlar om så mycket mer än träning. Både utrustning och träningsupplägg blir allt mer avancerade och marginalerna för att vara bäst har minskat. Idrottsnutrition, alltså läran om vad man ska äta för när man tränar för att få bästa resultat, är ett område som alltid har intresserat mig även om mitt personliga intresse för idrott för det mesta är begränsat till vissa kategorier som jag själv tycker är kul. Idrottsnutrition är häftigt just för att man kan jobba ganska avancerat. Tänk en sportdryck till exempel, där man måste få till precis rätt koncentration av socker och salter för att den ska bli så effektiv som möjligt.

Jag kan nästan garantera att de som tar hem pris på idrottsgalan ikväll har ätit ordentligt med näringsrik mat för att nå dit de är idag. Jag tror att många, kanske framförallt kvinnor, fäller krokben på sig själva genom att inte ge kroppen tillräckligt med energi och näring i samband med träning. Det här var en av de saker jag pratade om när jag föreläste på Toppendagen i Sollefteå i helgen.

De två största riskfaktorerna när det äller att behålla ett starkt immunförsvar när man tränar är faktiskt att 1) äta för lite och ge kroppen för lite energi och näring, vilket är vanligast hos kvinnor och 2) att äta överdrivet mycket näring i form av kosttillskott, vilket anses vara vanligast bland män. Detta kan vara värt att tänka på. Ge kroppen energi från en varierad kost i tillräcklig mängd om du vill hålla dig frisk och träna vidare!

Här kommer lite bilder från röda mattan!

ida björnsson

karolina kluft.jpg

idrottsgalan 2 idrottsgalan 3 idrottsgalan 4 idrottsgalan 5 idrottsgalan 6 idrottsgalan 7 idrottsgalan 8 idrottsgalan 9 idrottsgalan 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: