Recept på hemgjord tacokrydda

recept på hemgjord tacokrydda
När jag gör tacos brukar jag antingen köpa Spicemasters ekologiska kryddblanding som bara innehåller ekologiska kryddor – inget salt, inget socker och inga tillsatser – eller så brukar jag blanda min egen sockerfria tacoblandning, tillsätta färskt vitlök och sedan salta efter smak. Jag ska försöka få till ett recept på min blandning någon dag.

Häromdagen fick jag dock ett bud hem till dörren med en massa härliga ingredienser till en tacomiddag, signerat företaget Quorn. (Jag kommer att skriva ett inlägg om produkten Quorn och dess för- och nackdelar snart). I den härliga lådan fanns också en burk med hemgjord tacokrydda som var alldeles lagom stark och kryddig. Jag bad därför PR-firman som skickat grejerna för Quorns räkning om att få receptet för att kunna dela det med er.

Jag brukar som sagt göra min tacokryddblandning helt utan socker och tycker att det blir jättebra, så jag är säker på att det går att utesluta socker ur detta recept också om man minimera sitt sockerintag. Mängden socker och andra typer av snabba kolhydrater i den här blandningen är dock mycket lägre än den i t ex populära Santa Marias kryddblanding som innehåller både druvsocker och potatisstärkelse.  Jag tyckte som sagt den här kryddblandninge var jättegod så jag presenterar den helt oförändrad till er. Tack för receptet Amazing Alice.

Hemgjord tacokrydda

En sats räcker till flera omgångar tacomatlagning. Stek valfri färs (vegetariskt eller icke) och krydda sedan med blandningen. Använda ca 1 msk/100 g färs samt avsluta med att tillsätta ca 1 msk vatten/100 g färs och rör om.

2 msk chilipeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
0,5 msk grovmalen svartpeppar
1 msk socker

Blanda alla ingredienser och spara i en försluten burk. För dig som undrar över skillnaden mellan chilipeppar och chilipulver kan du läsa om det här.

Recept på hemgjord tacokrydda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: