Ett nytt hem och ett nytt kapitel

Efter fem månader som inneboende hos vår familj här söder om Stockholm har vi äntligen sålt och lämnat bort nyckeln till huset i Krokom i Jämtland och flyttat in i en stor, ljus lägenhet i närheten av Karolinska i Huddinge. Att få bo med familjen ett tag och inte minst spendera massor av tid med Viggos kusiner har varit mysigt men nu ska det bli skönt att få vara omringad av sina egna saker igen. Allt det fina porslin, de fina ljusstakar och textilier som man samlat på sig genom åren och kommit att förknippa med hem.  I morse vaknade vi upp till en helt ny utsikt och ett nytt kapitel. I dag är nämligen Mickes barnledighet slut och han börjar sitt nya jobb här i Stockholm. Jag är hemma och har mitt livs första VAB-dag eftersom Viggo åkt på en rejäl förkylning, stackarn.

Även fast ingenting kan ersätta känslan av att se ut över sin egen trädgård eller känna värmen från ett trägolv som man själv hjälpt till att ta fram under fötterna, så känns det som att jag klickar med den här lägenheten. Våra möbler är som gjorda för den, köket har den där känslan som ett kök ska ha – känslan av att vara husets hjärta, en plats där man trivs – och här finns allt praktiskt som vi behöver. Vi hade tur. Här flödar ljuset in och studsar mot de vita väggarna – perfekt för alla matfoton jag ska ta här!

Än så länge är det oordning – vi flyttade in igår – men här kommer några bilder från vår alldeles egna borg.

Viggo i vardagsrummet
Viggo går runt och tjoar och skrattar åt ekot bland de tomma väggarna.
ny lägenhet i huddinge
Viggo satte sig och grejade med sin kulram och sa ”etta, åtta”. Klok för sin ringa ålder på 1,5 år.
titta lampa viggo ett och ett halv år
Den vackra munblåsta och bubbliga lampan som jag ärvt av mina föräldrar pryder sin plats i vardagsrummet.

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.