Raw nötfudge med kokos och citron

 

raw nötfudge med kokos och citron dietistannica 3

Jag börjar verkligen gilla raw-food godis – roligt att göra och gott att äta. Nötter är näringsrika och jag äter dem i någon form varje dag.  Dadlar funkar bra som sötning i både rawfood, kladdkakor och mousser. Jag använder oftast Icas I love eco eftersom jag tycker de är goda och har ett godkänt pris. Jag får ofta frågan om man kan använda andra typer av dadlar och även om jag inte testat alla olika sorter så vill jag påstå att den här typen av godis inte är något precisionsarbete, så det funkar säkert fint med den typ av dadlar du gillar bäst.

Vill du ha lite hälsosammare – och godare – godis i påskägget i år, eller kanske lyxa till eftermiddagsfikat på skolan eller jobbet eller få en extra energikick innan långpasset så ska du utan tvekan prova dessa raw-food inspirerade nötfugdebitar. Jag är själv inne på min fjärde sats av dessa underbara små nötgodisar och de har fått fina betyg av minst sju personer förutom mig själv. Vad väntar du på? Ta fram mixern med kniv i botten och börja!

Raw nötfudge med kokos och citron

Du behöver en mixer med knivsats monterad.

8 st dadlar (70 g)
1 dl valnötskärnor ( 50 g)
1 dl cashewnötter, naturella (65 g)
zest från 1/2 ekocitron (bara det ytterska gula skalet)
0,5 dl kallpressad kokosolja
2 nypor salt
1/2 krm vaniljpulver
1/2 dl riven kokos
(ev. extra kokos och mer citronzest som dekoration men det är inget måste)

  • Mixa dadlar, valnötskärnor, cashewnötter och citronzest till ett ganska fint grus, men med lite crunch kvar.
  • Smält kokosoljan försiktigt så att den blir rinnande, det tar knappt en halv minut i mikron.
  • Tillsätt kokosolja,salt och vanilj och mixa en liten sväng till så att det blandar sig. Tag bort kniven och rör i riven kokos.
  • Forma smeten till en fyrkant på en skärbräda. Tryck försiktigt fast eventuell dekoration. Ställ in i frysen ca 30 minuter för att stelna. Tag ut och skär i fyrkanter. Fudgen förvaras bäst i sluten låda i frysen och kan serveras direkt från frysen.

raw nötfudge med kokos och citron dietistannica 4.jpg

 

3 svar till ”Raw nötfudge med kokos och citron”

  1. Tycker att det är så kul med din blogg, speciellt för att du är utbildad och VET vad du skriver om… Hade önskat fler informativa inlägg om jag fick välja. Tycker också att det är kul att du anammar en trendigare kost om man får säga så, många dietister framstår som så otroligt mossiga.
    Tack för inspirationen :).

    1. Hej! Tack så mycket för din feedback! Vilka ämnen tänker du på som du vill läsa om? Ja jag tycker det är kul och viktigt att hänga med och även om jag inte köper ”hela koncept” när det gäller dieter så plockar jag gärna russinen ur kakan så att säga. Finns ju många fräscha och goda idéer i t ex rawfood, klart man låter sig inspireras! 😀 ha det bäst!

  2. […] Fräscha nöt- och dadelgodisar med smak av citron och kokos. En personlig favorit som bryter av mot all choklad. Länk till receptet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: