Att inspireras av andra men gå sin egen väg

20160331_101516.jpg
Jag måttar upp mjöl, vispar ägg, häller i lite mjölk, med en kokbok framför mig på bänken, uppfälld på en sida med ett kakrecept. För ett otränat öga ser det ut som att jag följer receptet i boken, mått för mått, steg för steg.

Men om du kommer och ställer dig bredvid mig i köket, granskar ingredienserna jag ställt fram och sedan jämför dem med de nedskrivna raderna i boken framför mig, så ser du att nästan ingenting stämmer överens.

Såhär gör jag ofta, både i köket och i livet. Jag älskar att inspireras av det andra har gjort före mig, se vilka proportioner som andra har använt, hur länge de tålmodigt fick vänta på kakan i ugnen innan den var redo att avnjutas. Det hjälper mig att se att det går att lyckas med en sån kaka, det hjälper mig att sätta ett mål. Men allt som oftast så byter jag ut ingrediens för ingrediens och justerar receptet efter vad som passar mig, hur jag vill ha det, vad jag och min kropp mår bra av eller är sugen på just nu. Det är en ganska lustig vana jag har, att stå där med receptet framför mig och sedan göra något helt annat. Det är nog en sån där grej som gör mig till mig. En lustig vana som faktiskt varit otroligt avgörande för min riktning i livet… och inte minst för vad som serveras här hemma i matväg!

Jag har nog gjort precis samma sak i livet i stort hittills som jag brukar göra i köket. Jag tror mina vänner ser mig som någon som följer sitt hjärta, även om besluten inte alltid är lätta och vägen inte den rakaste. Jag har inspirerats av andra men gjort mig egen version, hoppat på projekt som känts spännande och utmanande men lämnat när det inte längre känts rätt. Läst dietistprogrammet men valt en annan väg än många andra dietister. Köpt ett hus och sedan sålt det istället för att sitta nöjda och anpassa oss, för att det var det vi mådde bra av i det skedet. Packat ihop en hel villa och flyttat in i en hyreslägenhet i en Stockholmsförort för att det var den kroken som vägen tog. Tokigt va?

Det jag vill säga med det här är att jag tror starkt på att man måste våga gå sin egen väg i livet, såklart när det gäller stora val men även när det gäller livsstil, vad man ska äta och hur man vill röra på sig. Testa dig fram, inspireras av andra, men låt inte det gigantiska flödet med kost- och träningsinspo bestämma vad som är rätt och vad som är fel. Bara för att andra går på gymmet betyder inte det att inte du kan dansa balett eller orientera i skogen. Löpning må vara den största trenden just nu – men det är helt okej om det inte passar dig, du behöver faktiskt inte ”lära dig” att älska det. Visst kan det vara motiverande och kul att följa vad andra gör, låta sig sporras, få idéer, men kom ihåg att du är en enskild, unik individ, ditt sätt att äta eller träna eller leva kan vara helt annorlunda än någon annans, men det kan vara exakt rätt för dig.

Nu är mina muffinsar klara. De ser ingenting ut som den där kakan i kokboken, men de är fantastiska ändå. ❤

20160331_103647.jpg

gotland familjesemester
Jag är så lyckligt lottad som har en familj som stöttar mig på alla strapatser.

IMG_6105
Jag och Viggo på Orsa Camping i somras, trotsar stormen.

IMG_6702
Massor av unika stenar på gotlands stränder

IMG_6698
Alla strån som tillsammans bildar gräset
IMG_7028

Barn har en sån otrolig förmåga att vara spontana, vara sig själva, rakryggade och nyfikna. Om de faller så ställer de sig upp igen.

IMG_7059

På svindlande höjder, lite snurrigt i huvudet men fantastiskt spännande.

annica långvall gotland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: