Härliga listan

visby 3

En dag när regnet öser ned – för att i andra sekunden bytas ut emot alldeles för stark sol på datorskärmen –  inkorgen svämmar över och tusen beslut måste fattas är det bra att påminna sig själv om det som är bra, alla livets möjligheter och drömmar. Ge oss själva lite kärlek. Tänka på livets små nöjen. Här är min härliga lista. Tanken är att den ska hjälpa oss att påminna oss själva om saker vi mår bra av (och inspirera oss att se till att vi faktiskt gör sånt vi mår bra av) – kopiera gärna och länka så jag får läsa!

 1. Vad får dig att skratta?
  Min sambo Micke. Han är sjukt rolig och kommer troligen hålla mig ung för evigt med hans humor.
 2. Vilken är den godaste frukost du vet?
  Just nu är det overnight oats, men finns det något härligare än en kontinental frukost på hotell, kanske med utsikt över hustaken i Rom, med ett glas färskpressad juice, kaffe, frukt, ägg och croissant?
 3. Den absolut roligaste träningsformen jag vet är:
  Yoga med inslag av akrobatik som att stå på huvudet eller händerna. Sedan är ju dans otroligt kul, men det är inte så ofta jag har tillfälle till det.
 4. Det här skulle jag jobba med om jag kunde välja helt fritt:
  Skulle definitivt kombinera bloggande på halvtid med forskning på ett universitet på halvtid.
 5. Det här älskar jag med att vara mig själv:
  Att jag har en förmåga att uppskatta och se det vackra omkring mig i livet. Jag har lätt att känna glädje, och det är jag väldigt tacksam för.
 6. Jag är stolt över mig själv för att jag…
  Alltid haft modet att följa mitt eget hjärta och utmana mig själv att utvecklas, även när det varit tungt.
 7. Det här får mig att bli riktigt avslappnad:
  Att vistas i naturen, gärna i skogen eller på fjället. Det är som att någon trycker på en avslappningsknapp i hjärnan bara jag föreställer mig en skog. En av de bästa ”resor” jag gjort var när jag och Micke fjällvandrade och campade ovanför Sveriges högst belägna STF-fjällstation, Blåhammaren. Det ser jag tillbaka på med längtan. Sedan älskar jag också att vakna upp morgonen efter att jag storhandlat och veta att jag kan göra en riktigt god frukost.
 8. Mitt bästa tips för en god natts sömn:
  Ett kort löppass följt av en lång yogastretch och sedan kvällsfika. Efter det sover man som en stock eftersom både kropp och knopp är avslappnad.
 9. Det här äter jag varje dag och njuter av:
  Just nu sötmandel och apelsiner. De åker ned i väskan när jag går till skolan. Så gott!
 10. En rolig grej som karaktäriserar mig:
  När någon frågar mig vad det är i min mat så börjar det alltid med ” Det ska egentligen vara X men jag tog Y istället och sedan bytte jag ut Z emot Q”. Alltid. (Om du inte ser det roliga i det kan det bero på att jag även har en ganska speciell humor).
 11. Mina tre favoriträtter är:
  Indisk dhal med basmatiris, hemlagad surdegspizza,  välgjorda stora vegetariska vårrullar (såna som man aldrig verkar kunna få tag på)
 12. Bästa snabbmaten (köpa ute)?
  Är positivt överraskad av Max nya vegetariska bönburgare.
 13. Favoritgrönsak och favoritfrukt:
  Jag älskar ju grönsaker över lag men färsk blomkål är riktigt gott. Avokado räknas ju som en frukt och den toppar lätt min lista.
 14. När jag var liten ville jag bli:
  Maskin-ingengör med inriktning emot möbelsnickeri (vet dock inte om det faktiskt existerar) eller forskare. Fast då ville jag forska om stjärnorna, och inte om mat.
 15. Det här gör jag om fem år:
  Doktorerar i nutrition/kostvetenskap med inriktning emot hållbara matvanor. Har ett hus med en fantastisk trädgård där Viggo får vara med och odla och plocka såklart. Tränar yoga varje dag. Och bloggar om det såklart!
 16. Om jag fick välja ett resmål skulle jag åka till
  Thailand. Det verkar vara ett paradis utan dess like.
 17. och göra:
  Gifta mig med Micke på en sandstrand i solnedgången och sedan bada,  äta gott, gå på upptäcktsfärd, dyka och yoga.
 18. Idag är jag tacksam för:
  Mina superfina klasskamrater på masterprogrammet. Vilket otroligt härligt gäng! Vad jag kommer sakna dem när utbildningen är över.
 19. Sist jag skrattade riktigt mycket var det för att:
  Vi satt och drev med varandra runt lunchbordet på skolan och det blev riktigt flummigt och riktigt, riktigt matnördigt. Sånt gillar jag. Då skrattade jag så jag fick ont i magen.
 20. Något du inte visste om mig är att:
  Jag blir extremt otålig bara av tanken på att någon ska visa mig ett ”roligt youtube-klipp”. Nej tack, jag pallar inte. Jag har också vansinnigt dålig koll på den geografiska placeringen av olika länder. Jag skulle nog kunna hamna i guinness rekordbok som den som har sämst koll på detta. Pinsamt när man pluggar i en internationell klass.

vattenmelon frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: