Att göra en utflykt i aprilvädret

på utflykt i flottsbro 2
Just nu sitter jag bredvid två sovande killar som liksom jag är ganska tagna av förmiddagens 13 km långa cykeltur till Flottsbro, ett friluftsområde i Tullinge som kommit nära våra hjärtan. Vi packade väskan med lite frukt och mjölk till Viggo (han älskar äpplen just nu) och kaffe samt en hälsosam variant av chokladbollar som jag slängde ihop hemma i köket medan Micke monterade fast barnstolen (recept kommer på bloggen snart).

Sedan cyklade vi iväg, stannade till hos svägerskan med familj och sen vidare till Flottsbro där jag testade på mountainbikeslingan. Till slut kom vi fram till en perfekt fikaplats där vi slog oss ned en stund och drack kaffe, njöt av solsken/hagel/regn/vanligt hederligt oberäkneligt aprilväder. Det är inte klokt vad vädret skiftar nu, med sol, värme och fågelkvitter ena minuten, och regn, kyla och blåst den andra.

Nu känns de där kilometrarna i benen vill jag lova. Jag hade sedan innan lite träningsvärk i benen efter veckans löpning och yoga, så orken i benen tog slut på en gång när jag kom i en uppförsbacke. Micke har muskler av stål i benen och trampade lätt uppför backarna med Viggo bak i stolen. Stålmannen min. Det var otroligt härligt att komma ut i skogen efter en veckas plugg, projektplanering och datorarbete. Att vara i naturen fungerar avstressande på hjärnan och att dessutom få röra på sig och vara med familjen samtidigt är ju en dunderkombo.

utflykt till flottsbro cykel

utflykt till flottsbro cykel 4

utflykt till flottsbro cykel 3

utflykt i flottsbro

utflykt till flottsbro cykel 2

sjön i flottsbro

på utflykt i flottsbro 3

på utflykt i flottsbro

nyttiga chokladbollar fika på utflykt i flottsbro

motionsspåret i flottsbro

fika ute i flottsbro

cykelutflykt i flottsbro

hälsosamma nyttiga chokladbollar utan dadlar med nötter och honung 2

Viggo ser ut över sjön

äpple utflyktsmat

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: