Ingen vanlig dag

tårtbit 1

Idag är det ingen vanlig dag. Förutom att det är en av de allra sista dagarna – och därmed hemtentadag – på den troligen tyngsta kursen jag någonsin läst, så är det också min födelsedag. Och vill ni veta en hemlighet? Jag älskar att fylla år. För då blir man behandlad som en prinsessa en hel dag – och vem behöver inte det? För då får man frukost på sängen i en alldeles okristlig morgontimma, för då får man bli matad med tårta till frukost av sin lilla busgrabb, för då får man visst äntligen en alldeles fantastiskt vacker ny yogamatta (min förra, rätt så fula matta, har jag haft i säkert 13 år och den är inte alls bra). Samt mästerlig demonstration av adho mukha svanasana a.k.a. nedåtgående hunden av Viggo.

Några få gånger om året ställer jag mig i köket och bakar en alldeles extravagant födelsedagstårta med extra allt. Schwarzwald åt Micke, jordgubbstårta till Viggo, och till mig – det jag känner för. Helt och hållet från grunden, inget fusk. I år blev det en lemoncurdtårta med hallonsås, à la Sveriges Mästerkock-Daniel som tyvärr är alldeles för söt (tårtan alltså). Men den är ändå min alldeles egna födelsedagstårta så jag njuter i fulla drag, vilket är tur eftersom den tog mig 2,5 timmar att baka den. Nästa gång jag gör den kommer jag att ha hälften så mycket lemoncurd och mer grädde och kanske mer hallon för att balansera upp. Marängen fick jag hoppa över den här gången eftersom min brännare ligger nedpackad i en flyttkartong någonstans i Rossön.

grounded factory marble blue yogamatta
Frukost på sängen med tårta och paket.

Micke hade modigt nog valt ut en av de vackra yogamattorna från Grounded factory till mig. Marble blue. Vilket är tur eftersom jag aldrig själv hade kunnat välja ut vilken som är finast. Om man yogar på mattan som den är så glider man något fruktansvärt, men om man följer instruktionerna och sprejar mattan med lite vatten innan så får man en riktigt bra grepp. Den känns som sammet under fötterna.

IMG_20160428_060952

lemoncurdtårta med hallonsås

Viggo hjälper mamma baka tårta
Viggo gav mig en hjälpande hand i köket igår kväll. Badet nästa.

lemoncurdtårta med hallonsås 3

lemon curd hallonsås tårta

lemoncurdtårta med hallonsås 2

 

4 svar till ”Ingen vanlig dag”

  1. Grattis på födelsedagen! Både tårtan och mattan ser alldeles underbara ut 🙂

  2. IngaLill Hedberg profilbild
    IngaLill Hedberg

    Stort grattis på födelsedagen och lycka till på tentan! Jätteroligt att läsa dina recept och om din gulliga familj!💐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: