Olycklig kärlek och hemgjord yoghurtglass

glass av lättyoghurt och ägg
Här på bloggen har det varit tyst några dagar eftersom vi här hemma haft alla tankar upptagna på annat håll. Vi planerar nämligen att flytta hem till Örnsköldsvik (YAY!) inom en mycket snar framtid och nu letar vi boende. Jag kommer fortsätta mina masterstudier i Umeå till hösten.

Med kontraktet på ett riktigt drömboende (läs: röd stuga med vita knutar) i handen blev vi överbjudna på mållinjen och fick säga bye bye till det huset. Att leta hus påminner om kärleksbekymmer; man kärar ned sig totalt, drömmer om hur fantastiskt du och huset hade kunnat ha det tillsammans, våndas över att bli kastad åtsidan för en annan friare. Ibland får man sitt hjärta krossat och tvingas läka sina sår och gå vidare i sitt sökande efter den sanna kärleken. Ibland blir frieriet accepterat, kontraktet påskrivet och man lever lyckliga tillsammans, år efter år, kanske hela livet, även om vardagen kantas med renoveringar, gnabb över trasiga packningar eller mögel i källaren som måste saneras. Vi fick alltså vårt hjärta krossat den här gången men vi försöker lappa ihop dem med Karlssons klister och återgår till att grotta ned oss i Hemnet.

Nu skulle ju inte det här inlägget handla om kärleken till en röd stuga med vita knutar, utan om hur gott det var att sitta i solen i den otroliga sommarvärme Stockholm just nu bjuder på, och äta en hemgjord glassliknande smoothie med jordgubbar. Eller är det snarare smoothieliknande glass? Jag har inget exakt recept till er, men jag vispade helt enkelt upp ett ägg tillsammans med lite honung och vaniljsocker, mixade massor av frysta jordgubbar och blandade sedan ägget med jordgubbar och vanlig naturell lättyoghurt. Blandningen fick stå i frysen och jag rörde om då och då för att få en jämn kyla. När jag tyckte den stelnat tillräckligt skopade jag upp den i en kopp och toppade med raw kakaonibs som ger härligt krisp till den kalla glassen. Ett otroligt trevlig och dessutom näringsrikt mellanmål för soliga dagar. Brukar ni göra glass själva? Hur gör ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: