Vår och nässelsoppa

nässelsoppa

Det finns ett dilemma för matbloggare när det gäller vårt avlånga land. När är det egentligen vår, när är det egentligen säsong för våra egna grödor, när sommaren kommer till de södra delarna av Sverige långt innan tussilagon har knoppat uppe i norr?

Här i Stockholm är det i alla fall sommar nu och skulle jag bege mig till skogen skulle jag säkerligen hitta en massa gröna brännässlor att koka soppa av. Jag är dock inte ute i skogen, utan sitter framför datorn och gör en etisk analys av det projektarbete jag kommer att börja med till hösten. Om ca två veckor är jag klar med det första året på masterprogrammet i nutrition, och även behörig för doktorandstudier, vilket för mig är en otroligt stor sak eftersom jag drömt om att bli forskare sedan jag var barn.

Istället för att gå ut och plocka nässlor bjuder jag därför på ett sommarminne från förra året när våren kom till vår trädgård i Krokom och jag gick ut och plockade nässlor och kokade soppa. Nässelsoppa, som alltså görs på helt vanliga brännässlor, smakar som spenatsoppa men såklart lite bättre om du plockar nässlorna själv. Jag har inget recept utan länkar dig helt enkelt vidare till Landleys kök där du kan läsa mer om hur man gör nässelsoppa. Jag serverar helst min spenat- eller nässelsoppa med kokta ekologiska ägg eller cottage cheese, och ett nybakat halvljust bröd. Har ni testat att göra nässelsoppa någon gång?

Jo förresten! Efter att ha funderat på det i sådär en fyra år så har jag förresten äntligen öppnat upp möjligheten att få online-kostrådgivning av mig. Fokus ligger helt och hållet på friskvårdande kostråd för en bättre hälsa. Jag kommer driva detta vid sidan om mina heltidsstudier, så det blir en begränsad mängd klienter jag kommer kunna ta emot. Är du intresserad så kolla in under fliken Kostrådgivning online här på bloggen och hör sedan av dig till dietistannica@gmail.com

nässelsoppa

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: