Veckans gröna matsedelsplanering

röd linssoppa med thailändsk curry
Efter några veckor med extremt dålig planering när det gäller matsedeln, och därmed många undermåliga/oinspirerande middagar så känner jag äntligen att jag kan titta ut ur den lilla stressbubblan jag befunnit mig i på senaste tiden (mer om det senare). Idag blir det veckohandling och jag har planerat veckans matsedel. Som jag skrivit om tidigare så försöker vi att äta vegetariskt de flesta middagar och när vi äter kött, fisk och fågel så väljer vi hållbart producerade råvaror, alltå ekologiskt kött och MSC-märkta firrar.

Veckans planerade middagar är gröna och sköna och känns också rimliga med tanke på hur vår vecka ser ut med jobb och så.

Söndag: Lasagne  med halloumi och spenat.  Vitkålssallad med rödlök och morot (kanonbra till matlådor)

Måndag: Tzatsiki med ugnsbakad potatis, kebabkryddad oumph! och sallad med tomat och rödlök

Tisdag: Banan- och kokosvåfflor med kvarg och bär

Onsdag: Linssoppa med hembakad bröd och vitkålssallad

Torsdag: Lax på bädd av rivna frästa grönsaker, potatis och broccoli

Fredag: Färsk fettucine med svamp och parmesan

5 färskpasta med svamp och parmesan