Redo för BBCON

Redo för BBCOn better bloggers convent dietistannica small
Att vara bloggare och älska det så pass mycket att man vill ha det som en del av sitt yrkesliv är både otroligt roligt, inspirerande och strävsamt. Att skriva för och locka en stor publik kräver en hel del tid till att börja med, samt utrustning, engagemang och även kunskap om både marknadsföring, foto, styling, datorer, lagstiftning, skrivande och skapande. Ja ni hör – det är ett mångfacetterat yrke där alla de roller som man vanligtvis hittar på en tidningsredaktion ersätts av en enda person – bloggaren.

Bloggar har en stor och växande roll i både marknadsföring, politik, inredning, som inspiratörer i matlagning, hälsa och mycket mer. Bloggar kan på gott och ont sägas vara väldigt demokratiska eftersom de är gratis för alla att läsa, vem som helst kan starta en och man väljer ju såklart vilka man läser. Att blogga öppnar ju också upp för en kontakt med läsaren som är svårare att få genom en tryckt tidning.

I och med att bloggar är ett relativt nytt fenomen kan det ibland vara svårt att hitta svaret på olika frågor. Få av oss har väl utbildning i bloggande utan har lärt oss själva – och inte minst inspirerats av andra bloggare. Det är tur att det finns eldsjälar som tar tag i att ena bloggvärlden i en gemensam satsning att bli bättre och bättre. Betterbloggers är Sveriges yrkesnätverk för bloggare och har på lördag en yrkeskonferens – BBCON – här i Stockholm med massor av inspirerande talare, bland annat en av mina personliga förebilder Underbaraclara, som jag är säker på att många av er läsare känner till.

Jag bokade min biljett till konferensen samma dag som de släpptes och nu är kameraväskan packad, inspirationen vibrerar i hjärtat och på lördag är de äntligen dags.  Det ska bli så kul! Nyklippt är jag också såhär lagom till konferens, stundande avslutningsfirande, semestrar och allt underbart som sommaren för med sig. Fantastiskt en sån här gång att bo i Stockholm och ha möjlighet att delta på ett enkelt sätt, utan att behöva bekymra mig om resa och boende.

Kommer jag träffa några av er läsare på konferensen?

BBCON

2 svar till ”Redo för BBCON”

  1. Kul att träffa dig på BBCON 🙂 Var såååå trött efteråt av alla intryck, men det var verkligen inspirerande. Hoppas vi ses igen på någon bloggträff!

    1. Tack detsamma! Ja det var ju en späckad dag. Det hoppas jag att vi gör!☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: