En milstolpe är nådd

Master's in nutrition last day of first year 2016 Lika hastigt som det började i slutet på augusti förra året, lika hastigt tycks det vara till ända. Idag slutar sista kursen för terminen och med det är första året på masterprogrammet i nutrition är avklarat – vilket betyder att jag nått en milstolpe i mitt liv, nämligen att jag nu är behörig att söka doktorandtjänst. Fyra år av studier i dietetik och nutrition är avklarade!

Jag har ett år kvar tills jag får min Masterexamen i nutrition, men i och med att alla kurser det här året har varit på avancerad nivå (på universitet så finns det både grundnivå, som kräver grundläggande behörighet från gymnasium, och avancerad nivå som kräver att man studerat på universitet förut, t ex i vårt fall att man har en kandidatexamen på tre år i nutrition eller liknande) så uppfyller jag nu äntligen kraven för att söka en doktorandtjänst, vilket alltså är en forskarutbildning som mynnar ut i en doktorsexamen. Det här delmålet ska firas ordentligt! Jag har ett par uppgifter i filosofi och etik som ska skrivas klart, sedan är det faktiskt semester.

Visst är det ett härligt foto på min fantastiska klass? Fotot tog jag på en picknick som vi hade häromdagen utanför Karolinska efter vårt sista seminarium. Underbara, varma, öppna och kloka människor från många av världens hörn; Syrien, Saudiarabien, Iran, Irak, Sverige, Danmark, Cypern, Brasilien, Estland och Österrike. Vi har haft ett väldigt lärorikt och utvecklande år tillsammans med högt i tak när vi diskuterat. Jag har sagt det förr men det tål att upprepas: att lära känna människor från olika delar av världen är i sig väldigt utvecklande och spännande, eftersom vi har så mycket gemensamt men ändå en hel del olikheter. Ja hörrni, det är kärlek jag känner i hjärtat när jag tänker på det här gänget. Fick äran att fota flera av klasskompisarna så jag bjussar på några utvalda bilder på dem – inte så mat-relaterat men däremot gillar de mat allihopa så de platsar väl här på bloggen ändå.

Ranim hade förresten med sig en gudomligt god orientalisk kaka till picknicken som heter Basbousa eller Namoura. Ranim hade bakat den på rapsolja, men Zeina på Zeinas Kitchen, vinnare av Matbloggpriset Folkets val 2015, har ett recept med smör här. Vill ni baka något riktigt, riktigt sött och saftigt så rekommenderar jag verkligen den här kakan – så himla god!

Grattis och Tack kära klasskamrater för att ni har varit en del av den utveckling jag känt det senaste året. Tack för all vänskap – den sparar jag i hjärtat. // Congratulations and Thank you all dear classmates for contributing to the personal and professional development I have experienced this year. And thank you for your friendship – I keep it close to my heart.

Vi hade en ganska spontan picknick i gräset där folk tog med sig allt från jordgubbar och melon till syriska saftiga bakverk och kladdkakor bakade på svarta bönor (ungefär som dessa).

IMG_3477

Klipska brasilianska dietisten Laís som jag har gjort hundratals timmars grupparbete med under året.

Softa Mariam, en dietistkollega från Mälarsjukhuset, tog med sig fantastiska jordgubbar.

IMG_3515Coola busiga Maryam från Iran med sitt långa hår.

Härliga, peppiga Sara Gyllstedt som förresten är en väldigt engagerad och härlig föreläsare.

IMG_3651

Sockerbitscharmiga Digdem från Cyprus som alltid sprider glad energi omkring sig.

Ranim and Annica

Och så jag och goa vännen Ranim från Syrien.

IMG_3541

Ramins Basbousakaka längst ned på bilden. Johanna hade med sig raw-bollar och snacks.IMG_3542Melon svalkade gott i solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: