Ett hus med hjärta

IMG_4007I en månad eller så har jag gått runt i lägenheten i Huddinge och bläddrat i trädgårdsböcker, försätt frön på fönsterbrädan och sneglat på böcker om mjölksyrning. Drömt och längtat. Planerat. Den här gången gick vi i mål och kärleken till ett fantastiskt hus i Örnsköldsvik är besvarad! Imorgon städar vi ur vår lägenhet och om någon vecka flyttar vi in i ett stort, själfullt hus vid skogskanten i min hemstad. Så nu är vi mitt i både flyttkaos och semester (därav den vackra solnedgången som jag fotade från en camping häromdagen).

Inte nog med att vårt nya hus från 50-talet har både själ, hjärta och vackra detaljer; även trädgården uppfyller många av mina drömmar då det finns både växthus (litet men av klart bättre kvalitet än mitt förra som blåste sönder titt som tätt), redskapsbod, stora ytor för odling samt äppelträd och diverse buskar. Här ska odlas och sås och skördas. Något annat som verkligen sätter igång mina drömmar är att det finns en riktig matkällare i huset. En sån där med potatislådor och gamla hyllor att ställa burkar och flaskor på. Där nere är det betydligt svalare än i resten av huset vilket kommer bli perfekt för att syra grönsaker, kallnäsa bröd och förvara konserver.

I dagarna går alltså äntligen flyttlasset hem till Övik efter fyra år på vift – ett nytt kök ska få bidra till den här bloggens innehåll. Hänger ni med?

IMG_4104Ännu en vacker scen från vår semester, denna från en brygga i Lysekil.

2 svar till ”Ett hus med hjärta”

  1. Grattis till huset! ps. Du har en så fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: